White Claw – De hype waard?

Ondanks dat het al een paar jaar bestond is White Claw vorig jaar echt ontploft in Amerika. Overal zag je het ineens voorbij komen. Eigenlijk was al snel heel erg benieuwd hoe het zou smaken. Een aantal keren heb ik google erbij gehaald om te kijken of ik het al ergens in Nederland kon krijgen in de winkel of kon bestellen. Elke keer kon ik niks vinden en had de hoop al opgegeven, tot wij ineens de Jumbo doorliepen en daar stonden ze, 3 smaken.

Hard Seltzer met alcohol. Oftewel spa rood met een smaakje en alcohol. Ondanks dat ik er al tijden erg in was geïnteresseerd, was ik ook een beetje bang voor teleurstelling. Ik houd namelijk totaal niet van spa rood, dus de kans was best wel groot dat tijdens het proberen ik het helemaal niks zou vinden.

De eerste keer dat we het gingen proeven lagen we in ons zwembad in de tuin, het was enorm warm en verkoeling was hard nodig. Wat mij als eerste opvielen was dat de blikjes vrij groot zijn, in andere woorden: woohooo. Ook zit er best wat alcohol in, zoiets verwacht je gewoon niet van een ‘mixdrankje’ 4,5% is best redelijk, meestal zit er rond de 3 in een mixdrankje. Maar het is niet zo denderend veel dat het de overhand krijgt.

Precies zoals het altijd met dit alcoholpercentage, je drinkt het weg als limonade. Zo ook White Claw. Het voelt een beetje als de overtreffende trap van Breezer. En ja, die dronk ik vroeger ook voordat het een ‘basic bitch’ drankje werd. Nouja, dat lieg ik misschien, ik bleef ze namelijk gewoon drinken want ik vond ze lekker en het kon mij weinig schelen wat anderen daarvan vonden. Hetzelfde geldt voor Smirnoff Ice trouwens.

In Amerika is White Claw juist de Breezer van deze tijd, het wordt vooral gedronken door de jong volwassenen. Mij boeit het vrij weinig, een lekker drankje is een lekker drankje. Gezien het hele Plan Baby (lees HIER) probeer ik mijn alcohol inname heel erg te minimaliseren. Maar af en toe in het weekend, kan ik echt genieten van een blikje White Claw.

In onze supermarkt kunnen we nu 3 smaken krijgen, Natural Lime, Raspberry en Black Cherry. Mango en Grapefruit heb ik nog niet voorbij zien komen. Jammer, want ben gek op de smaak van Mango, dus hopelijk komt die nog. Mijn persoonlijke favoriet op dit moment is Black Cherry, daar zit de meeste smaak aan. De rest is alsnog erg lekker, maar Black Cherry… oef dat is de winnaar.

Heel eerlijk, terwijl ik dit typ staat er ook een blikje naast mij die ik lekker aan het leeg drinken ben. 95 calorieën, moet kunnen! Het is ook nog eens een leuk blikje om naar te kijken en mij heb je al heel snel binnen met een leuke verpakking. Daarnaast helpt het ook heel erg mee dat onze Jumbo ze al sinds dat ze verkocht worden in de aanbieding (2e met 50% korting) verkoopt. Zo kan je toch wat nieuws proberen zonder meteen de volle mep te betalen.

Alsnog zijn ze niet bepaald goedkoop, ze zijn namelijk € 2,69 per stuk van 330ml. Alsnog voor af en toe een drankje vind ik het prima te doen. Het is niet alsof ik er 5 achter elkaar achterover sla, al zou dat makkelijk kunnen, want zoals ik al zei: je drinkt ze weg als limonade. Gezien het alcohol percentage houd ik het rustig bij 1 (maximaal 2).

Het is weer eens wat nieuws en het is leuk om als je het al bijna 2 jaar voorbij ziet komen op Social Media en je super benieuwd bent dat je het ineens vindt in de supermarkt van je kleine dorpje. Hopelijk komen de andere smaken ook nog eens want ik ben super benieuwd naar mango.

Heb jij White Claw al eens geprobeerd?

Eén reactie op “White Claw – De hype waard?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *