Wat zit er in mijn Gym tas?

Er zijn nog steeds beperkingen, maar we mogen weer naar de sportschool, HOERA! Ondanks dat wij thuis een homegym hebben gaan wij nog steeds neer de sportschool. In mijn geval doe ik dat om tips en coaching te krijgen om de bewegingen goed uit te blijven voeren. Vorm leer je niet in je eigen garage van youtube filmpjes en dat kan voor vele blessures volgen. Ik ga dus ook nog 2 keer per week heen om de techniek te leren en thuis te ontwikkelen. Omkleden, naar het toilet gaan en de waterfles vullen mag nog niet, dus ik maak mij vaak al klaar op mijn werk (ik sport direct na werktijd), ik neem dus een flinke tas mee. In de oude blog-tijd vonden we het altijd leuk om te laten zien wat er in onze tas zat, dus ik dacht…. Waarom niet laten zien wat er in mijn gymtas zit.

Als ik het zo naast elkaar zie, dan is het best veel. Toch wil ik het allemaal graag bij mij hebben. Alles zit in een grote Under Armour tas. Het merk vind ik sowieso al erg goed en de tas voelt super stevig. De kleur vond ik super, omdat ik een groot fan ben van alles in camouflage kleuren en dit leek er heel erg op. De tas heeft ook een speciaal vak voor schoenen, zodat deze (als ze niet zo lekker ruiken) niet in aanraking komen met de rest van je kleding. Ik vind dat handig.

Daarna, in het knalroze, mijn riem. Oftewel mijn lifting belt. Omdat ik vaak genoeg zware gewichten optil (en ze weer neer leg) is het handig om deze bij je te hebben. Zou graag nog lang van mijn rug genieten. En ja, hij is knalroze én van Rogue. Ze hadden hem ook in camouflage kleur, wat ik super gaaf vond, maar deze past weer bij mijn eigen knalroze barbell. Als ik ooit een maatje kleiner moet van de riem, dan komt de camo er wel. Ik vind deze erg stevig en goed voor elk postuur. Hij is dan ook gemaakt in samenwerking met de huidige Fittest Man on Earth, Mat Fraser. En die man heeft nou eenmaal een goede lifting belt nodig.

En die kleine dingetjes die je op mijn riem ziet liggen, dat zijn Nubs. Al zo vaak heb ik schaafwonden en blaren op mijn duimen gehad door de wrijving van de barbell. Over het algemeen gebruiken mensen daarvoor tape om hun duimen. Ikzelf ben absoluut geen fan van tape in welke vorm dan ook, vind het niet fijn aanvoellen. Laatst kwam ik bij Rogue achter dat er een alternatief is voor tape, namelijk deze Nubs. Het zijn kleine hoesjes die je om je duim schuift om wrijving tegen te gaan. Ze zijn nog vrij nieuw dus moet ze nog vaker gebruiken om te kijken of het echt werk, maar tot die tijd zitten ze zeker weten in mijn gym tas.

Een drinkfles mag niet ontbreken natuurlijk. Op dit moment gebruik ik deze van XXL Nutrition, als je daar een bestelling plaatst mag je boven een bepaald bedrag een extra goodie uitkiezen. Ik kies vaak voor een nieuwe bidon, want ze gaan nou eenmaal niet eeuwig mee en soms als er een naar geurtje in begint te komen is het tijd voor een nieuwe. Er zit er dus altijd wel eentje in mijn tas, want zonder wat te drinken kan ik geen workout doen.

Wat je om de drinkfles heen zit zitten is mijn Gym Donkey. Aan de ene kant van de donkey zitten magneten en daarmee kan je hem vastzetten aan metalen oppervlaktes. In mijn geval een squatrek of een ander rek in de gym. Je water hoeft dus niet meer op de grond te staan en kan gewoon op een hoogte vastgezet worden die je handig vindt, of binnen handbereik bijvoorbeeld. Aan de andere kant zitten silliconen gripjes waar je je telefoon in kan doen. Als je de gym donkey vast zet aan je squatrek, maar ook een timer nodig hebt kan je die gewoon instellen op je telefoon en is het makkelijker. Natuurlijk kan je er ook op deze manier makkelijk foto’s en video’s van jezelf maken… voor Instagram, wat jij wil. Ik vind het in ieder geval handig. (verkrijgbaar bij Het Wod Winkeltje)

Deodorant mag ook niet ontbreken in mijn gym tas, voor hele duidelijke redenen!

Nu ik vol voor Crossfit ga, mag een springtouw ook niet ontbreken. Deze heb ik gekregen als Valentijnscadeautje en daarmee kan ik thuis ook double unders oefenen. Wat dit springtouw heeft wat degene die ik thuis al had niet heeft, hier zitten lagers in, dat maakt het ronddraaien iets gemakkelijker en dit is ook het soort dat bij officiële wedstrijden gebruikt wordt. Dat deze knalpaars is vind ik extra leuk. Meestal zijn de handvaten van plastic, deze zijn volgens mij van aluminium en dus ook wat zwaarder, daarnaast is het handvat niet glad zoals bij veel andere springtouwen, maar is hier ook voor extra grip gezorgd. Ik vind deze echt super. Nu nog hard mee trainen. Ze zijn van het merk Gorilla Grip.

Een handdoek mag gewoon niet ontbreken, iedereen die denkt zonder te kunnen… NEE! Soms kan ik de hele bende bij elkaar kletsen in de gym en soms wil ik ook echt even met rust gelaten worden om mijn ding te doen. Deze handdoek is voor die dagen perfect om dat hier heel duidelijk op staat ‘Not here to talk’. Niet hier om te praten, ik ben hier om hard te trainen. Deze handdoek komt van XXL Nutrition.

Omdat ik niet de meest sterke polsen heb, is af en toe wat hulp en extra stabiliteit van deze Wrist Wraps zeer welkon. Ik probeer het niet al te vaak te gebruiken, omdat ik toch echt die kracht in mijn polsen moet kweken, maar voor sommige workouts, is het toch wel super handig om bij mij te hebben en te weten dat het altijd in mijn tas zit, is een fijne gedachten. Deze heb ik al jaren en ik raad ze zeker aan. Ze zijn van Gorilla Wear.

Schoenen zijn zo enorm belangrijk en ik ben heel erg blij met mijn Reebok Nano 9.0 sportschoenen. Ze kosten wat, maar dan heb je schoenen die uitermate geschikt zijn voor powerliften, olympisch gewichtheffen en rennen. Iets waar normaal gesproken meerdere schoenen voor nodig zijn (wat natuurlijk altijd nog kan als je dat wil). Deze schoenen waren eerst wel even wennen, hiervoor droeg ik altijd hardloopschoenen en dat staat toch een heel stuk onstabieler kom ik nu achter. Als iemand twijfelt om het geld hier voor neer te leggen, doen! Het is zo ongelooflijk aan te raden.

Ondanks dat onze gym ook een foam roller heeft liggen, vind ik stiekem die van mij fijner. Die van mij heeft namelijk wat meer uitstekende delen, die ik net wat fijner vind voor mijn rug om de knopen er uit te rollen. Mijn onderrug wil nog wel eens een probleem zijn en ik wil niet meer zonder mijn foam roller. Het houdt de spierpijn niet weg, maar het zorgt wel dat ik niet dagenlang pijn heb bij het bukken. Het vervangt zeker geen sportmassage, maar is wel geschikt voor het onderhoud tussendoor. Eigenlijk moet ik hem wat vaker gebruiken dan wat ik nu doe, maar zonder wil ik niet meer.

En dan moet ik natuurlijk ook sportkleding bij mij hebben. Ik zweer ondertussen bij de sport bh’s van Reebok. Ze zien er niet uit als veel, maar zelfs mij geven ze voldoende steun om alles op de plek te houden tijdens een workout, ja…zelfs met springtouwen! Het is erg belangrijk dat alles geen kant op gaat en het is aan jezelf welke sportbh daarvoor zorgt, maar ik wil niet meer zonder. Ze zijn ongelooflijk duur (vind ik dan), maar de meeste die ik heb, heb ik gehaald als Reebok weer eens een goede deal had, zo kan je toch kwaliteit voor een leuke prijs krijgen.

Leggings heb ik er ook genoeg van, maar deze in camouflage kleuren is op dit moment mijn favoriet. Een legging moet goed zitten en daar bedoel ik mee niet afzakken of te strak zijn. Van deze heb ik er een stuk of 3 die ik meestal afwissel, de kwaliteit is niet het allerbeste, maar leuk zijn ze wel en ze blijven op de plek zitten, dus het is een afweging die ik maak. Toch ben ik nog wel steeds opzoek naar de beste legging. Deze kocht ik bij Large Popmerchandising.

Als laatste, één van de vele shirtjes die ik heb, ook daar wissel ik vaak in. Deze is erg luchtig en vind ik toch wel de fijnste denk ik. Hij is op het randje van net niet doorzichtig, maar daardoor super luchtig. Bij de schouders zit hij zodat hij niet kan afzakken en je armen vrij blijven, wederom iets wat ik erg belangrijk vind. Deze kocht ik bij Rogue.

En dit is alles wat ik elke keer met mij mee zeul naar de sportschool. Niet alles is altijd nodig, maar het is fijn om het bij mij te hebben. Voorheen propte ik dit in een veel kleinere tas, maar toch wel blij dat ik voor een upgrade gegaan ben. Het is belangrijk om voorbereid te zijn. Liever teveel bij mij dan dat ik het achteraf jammer vind dat ik het niet mee had, toch?

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.