Waarom Ik Geen Maagverkleining Wil

Jup, ik ben te dik. En daar ben ik volledig van op de hoogte. Ook weet ik dat ik veel zwaarder ben geweest dan wat ik op dit moment ben. Veel mensen hebben in die periode mij aangeraden om voor een maagverkleining te gaan. Mijn huisartsen kwamen meestal niet verder dan dat ik af moest vallen. Hoe ik dat moest doen mocht ik zelf uitzoeken, daar is mij nog nooit hulp bij aangeboden. Toch wist ik altijd dat ik geen maagverkleining of iets in die richting wilde. Mijn motto was altijd dat ik het er zelf aan gegeten heb, dus het er ook zelf af moest trainen.

Nu ben ik ook zeker van mening dat mijn gewicht niet alleen te danken is aan mijn eetpatroon, want ik heb ook een langzaam werkende schildklier plus ik denk dat de anticonceptie waar ik aan zat ook meegeholpen heeft. Maar ik zou liegen als ik niet zou toegeven dat het grootste gedeelte toch echt aan het eten heeft gelegen. Gezond at ik niet en ik at wat ik wilde wanneer ik dat wilde en chips was mijn zwaktepunt.

Ondertussen ken ik zo’n 6 mensen die een maagverkleining zijn ondergaan. Ja deze mensen zijn best wel veel afgevallen, maar van hen allemaal is er maar 1 die er goed vanaf gekomen is. Er zijn er een aantal die voor de rest van hun leven aan de medicijnen zullen zitten. Andere hebben complicaties opgelopen na de operatie en zitten in de ziektewet thuis. Een ander zie ik nu nog steeds zichzelf volstoppen om zich daarna doodziek te voelen. Een ander eet ook nog steeds erg veel en is weer aan het aankomen.

Hetgeen wat al die mensen met elkaar gemeen hebben is dat ik ze allemaal nog nooit moeite heb zien doen om een sportschool langer dan een paar maanden van binnen te bekijken. Het is allemaal teveel moeite of teveel werk. Degene die nog wel eens een sportschool van binnen zien doen zich voor alsof ze daar veel werk verrichten, terwijl dat niet zo is. Als we het er over hebben wordt het mij steeds weer duidelijk.

Ik weiger mij er op die manier ‘gemakkelijk’ vanaf te maken. Het gaat hard werk kosten, iets waar ik misschien nog wel heel veel jaren mee bezig zal moeten zijn en daarna voor de rest van mijn leven moet opletten om niet terug te vallen. Ik kom nou eenmaal gemakkelijk gewicht aan en krijg het er pas weer af met belachelijk veel moeite en discipline.

Waar ik wel heel erg blij mee ben is dat ik hier in huis een man heb die zelf ook veel gewicht is afgevallen en een discipline heeft waar ik alleen maar van kan dromen. Hij helpt mij met alle vragen die ik heb en met soms een betere keuze te maken qua eten dan ik zelf zou doen in mijn eentje. Ook is het natuurlijk handig dat ik al best een tijdje niet meer op mijzelf woon, maar dat wij samen zijn. Het is een stuk makkelijker om in je eentje een zak chips weg te vreten dan dat te doen terwijl er iemand naast je op de bank zit die wel gezond eet. Ik doe het niet altijd goed, maar ik weet wel dat ik een heel stuk minder snaai en snoep dan voorheen.

In het afgelopen jaar ben ik bijna 10kg afgevallen. Dat ging in het begin best gestaag, maar daarna heeft het best wel een hele tijd stil gestaan. Door het minder snaaien dan voorheen is er in ieder geval niet meer gewicht bij gekomen, dat is al iets voor mij. Wel wordt het weer tijd om weer wat extra discipline toe te passen en het sporten echt weer goed op te pakken. Het gewicht zal er toch af moeten en dat gebeurt niet door lui op de bank te zitten. Al doe ik dat natuurlijk wel op dit moment nu ik dit schrijf… achja hahahaha.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *