Vroeger, Toen Ik Een Beautyblog Had

Het zou echt grappig zijn als mensen mij zouden herkennen van jaren geleden, toen ik nog een beautyblog had. Het was een zeer leuke tijd waarin er elke dag wel een blogpost online kwam, reviews, shoplogs, make-up looks, alles. In die tijd was het booming business en waren er zoveel meiden die een beauty blog hadden. Je had een paar van de grote en dan de rest van ons, die er alles aan deden om maar meer bezoekers naar onze site te halen.

Slecht deed ik het niet, maar ik ben nooit op het niveau gekomen van de echte groten van Nederland, maar daar was ik ook helemaal niet naar op zoek. Ik wilde iets hebben dat puur van mij was. De manier waarop ik er soms tussenuit stak was omdat ik schrijf zoals ik praat. Het was geen klinische praat over alleen maar feiten, nee er zat ook nog wat persoonlijkheid in. Ook had ik er speciaal een dure camera voor aangeschaft, mooie foto’s maken was zo ongelooflijk belangrijk.

De meeste bekende beautybloggers van die tijd doen tegenwoordig wat anders. Of ze bloggen nog, maar is het een lifestyle of mommyblog geworden. We zitten nu tegenwoordig allemaal in een andere levensfase. Ook ik ben nog steeds gek op beauty, maar mijn interesses liggen nu ook ergens anders.

Achteraf vraag ik mij nog wel eens af waar ik destijds het geld vandaan haalde. Ik struinde de drogisterijen af naar nieuwe producten om over te schrijven, haalde spullen om giveaways mee te doen, want dat was wat we toen deden om bezoekers binnen te halen en te behouden. Als ik nu terug kijk naar de foto’s van toen is het leuk, maar heb ik ergens ook spijt van hoeveel geld ik er destijds in heb gestopt, dat geld had ik zo makkelijk kunnen sparen. Achja, gedane zaken doe je niks meer aan, maar jammer is het wel. Mijn spaarrekening nu is niet vervelend, maar het had meer kunnen zijn als ik niet alles over de bank smeet en bijna ging hyperventileren bij een rekening die op de mat viel. You live you learn.

Mijn foto’s waren voor die tijd best acceptabel en soms zelfs super goed, maar nu halen ze het niet meer denk ik. Toch kan ik heel duidelijk zien als iemand foto’s bewerkt heeft. Dat is iedereen z’n goed recht, maar ik houd er niet van.

Door mijn beauty blog heb ik ook veel leuke mensen mogen ontmoeten. Meiden die net als ik destijds wat op wilde bouwen. Vriendschappen hebben zich opgebouwd, maar zijn daarna ook weer verwaterd. We kwamen allemaal in een andere fase van ons leven terecht en dat was prima. Ergens vind ik het wel jammer dat ik er mee op ben gehouden, want het liep echt super lekker, maar het koste mij destijds veel te veel geld en wat ik er voor terug kreeg woog uiteindelijk niet meer op tegen wat ik er in stopte. Toch is het altijd achterin mijn hoofd gebleven dat ik het leuk vond om mij te uiten op een blog.

Dus hier zijn we, zo’n 5 jaar later met wederom een blog (en zelfs een tweede over mijn fitness en afval-leven, klik HIER). Ik vermaak mij prima en heb het leuk. De bezoekers komen langzaam weer deze kant op en ik hoop dat mensen blijven plakken, dat zou leuk zijn. Laat een berichtje achter als je dit leest, dat zou ik helemaal geweldig vinden. Beauty zal vast nog wel voorbij komen, want er is genoeg spul waar ik gewoon mijn mond niet over kan houden. Mijn stukje Internet, dus ik doe lekker waar ik zelf zin aan heb en waarover ik wil praten.

Groetjes, Lucinda

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.