Verbeterde Rocky Road Recept

Als iemand mij eerder had verteld dat het maken van Rocky Road zo simpel was, dan had ik het veel eerder gedaan. Wij krijgen vrij vaak vrienden over de vloer en ik vind het leuk om dan wat lekkers wat ik zelf heb gemaakt op tafel te zetten. Stiekem zijn zij mijn testgroep of een recept wel of niet lukt en gezien de reacties die ik eerder heb gehad vinden zij dat alleen maar leuk.

Rocky Road is niet moeilijk om te maken. Ik heb het mijzelf echter wel moeilijk gemaakt omdat ik voor mijn man het recept lactosevrij moest maken. Vooral de gecondenseerde melk was bij ons in de supermarkten (ben er 4 afgestruind) niet lactosevrij te vinden. Dus heb ik het maar online besteld.

Wat heb je nodig?

397 gram gecondenseerde melk (1 blikje)
340 gram chocolade (melk of puur, werkt beide)
35 gram mini marshmallows
55 gram biscuits/speculaas
70 gram ongezouten notenmix
5 bastognekoekjes

Wat extra biscuits en marshmallows voor de bovenkant

Doe de bastognekoekjes in een plastic zakje en maal deze helemaal fijn tot kruimels. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en beleg de onderste laag met net iets meer dan de helft van de bastogne kruimels.

Als eerste doe je de gecondenseerde melk in een pannetje op het laagste vuurtje. Voeg daarna de chocolade toe tot deze gesmolten is. Haal het pannetje van het vuur af en voeg voorzichtig een marshmallow toe (om te kijken of hij niet meteen smelt). Als hij niet smelt kan je de rest van de marshmallows, notenmix en in stukjes gebroken biscuits/speculaas toevoegen. Roer het goed door.

Giet het mengsel voorzichtig in de ovenschaal en bestrooi de bovenkant met nog wat extra biscuits en marshmallows. Als laatste strooi nog een beetje bastogne kruimels eroverheen. Laat het vervolgens een uur buiten de koelkast staan om af te koelen.

Na een uurtje kan het de koelkast in voor minimaal 2 uur, het liefste een hele nacht.

Al met al duurde het nog geen drie kwartier in totaal om alles in de ovenschaal te hebben. Ja, het is daarna even wachten tot je het daadwerkelijk kan eten, maar in de voorbereiding zit het werk niet.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *