Studieschuld Sneller Aflossen – Wat Ik Ga Doen

Goed, de beslissing om mijn studieschuld sneller af te lossen dan de 6,5 jaar die er nu nog voor staat is gemaakt. Nu is de vraag, hoe ga ik dat doen? Het is toch extra geld wat ik ergens vandaan zou moeten gaan halen en op dit moment gaat het meeste geld wat wij overhouden naar gezamenlijke spaardoelen die ik ook erg belangrijk vind. Ook heb ik met mijn man moeten afspreken dat wij niet op een houtje gaan bijten en dat dit geheel mijn project wordt, want niet zijn studieschuld. Zijn schuld heeft hij al netjes afbetaalt en daar heb ik ook niet aan mee betaalt. Dit is wat ik ondertussen al heb gedaan.

Ondanks dat ik voor de verhuizing al best wel veel spullen heb uitgezocht, verkocht en weggegooid heb zijn er nog best wel wat dingen die alweer achterin een kastje gepropt zijn of nog steeds in tassen/dozen in de rommelkamer staan. Blijkbaar kijk ik daar niet naar om, dus ik heb geprobeerd daar wat dingen van te verkopen. Misschien is het de vakantieperiode maar er lijkt niemand naar om te kijken. Ik zal het na de zomervakantie nog eens proberen.

Tijdens het begin van de Corona crisis hebben wij onze voorraadkast wat voller gehad dan voorheen. We zijn niet gaan hamsteren, maar van sommige dingen hadden we net een potje of 2 meer. De laatste tijd hebben we daar al best veel van op gemaakt, maar ik wil er nog steeds bewust mee bezig zijn. Weten wat we al in huis hebben en niet altijd maar alles nieuw te hoeven halen. Bedenken wat we willen eten waar minimaal 1 ding in voor komt wat we al in huis hebben. Het bespaart toch.

Voor Corona aten wij 1 avond per week bij mijn ouders en 1 avond per week bij de ouders van mijn man. Dit hoop ik na de vakantie weer te kunnen oppakken, want maar voor 5 dagen hoeven koken in plaats van 7 scheelt toch ook weer in de centen en weer bij mijn ouders langs gaan heb ik wel weer zin in, vooral nu we weer in hetzelfde dorp wonen.

Elke maand zodra het loon binnen is gaat er een vast bedrag een apart spaarpotje op mijn spaarrekening. De reden waarom ik dit niet direct aflos is omdat ik er een potje van wil maken voor mijzelf. Als ik het voor het einde van het jaar niet nodig heb, maak ik het over en begin ik een nieuw potje in het nieuwe jaar. Hier gaat een flink bedrag per maand heen en ik ben nu nog aan het kijken of ik het bedrag daadwerkelijk kan missen.

Afgelopen maand heb ik ook een abonnement opgezegd, nu is het sowieso goed om abonnementen waar je niks meer mee doet op te zeggen om geld te besparen. Na dit gedaan te hebben heb ik ingelogd bij DUO en heb ik mijn maandbedrag opgehoogd met het bedrag van dat abonnement. Ik was toch al gewend dit bedrag kwijt te zijn per maand, dan kan het net zo goed naar mijn studieschuld gaan.

Hopelijk gaat het hierdoor wat harder om het af te betalen. Ik heb zeker niet de intentie om elke euro die ik maar heb direct naar mijn studieschuld te gooien, maar ik wil wel grotere stappen maken dan wat ik deed en ik vraag mij oprecht af waarom ik dit niet eerder heb gedaan. Ergens denk ik dat het komt omdat ik de laatste tijd veel meer met financiën bezig ben en steeds meer inzicht krijg in hoe ik daar verstandig mee om kan gaan.

Als ik mijn studieschuld heb afbetaalt zou ik graag willen dat het bedrag wat ik maandelijks betaalde nog steeds opzij gezet wordt, maar dan naar onze spaarrekening, het is toch flink wat extra wat er dan per maand bij komt. Ik raak er nu aan gewend om dit geld al niet te hebben, alleen gaat het dan uiteindelijk naar onze doelen. Daar heb ik zin in.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.