Shoplog – Isolatie / Selfcare editie

Ondertussen zit ik al ruim 2 weken in thuis isolatie. Ik ben niet ziek, maar probeer wel het advies van het RIVM op te volgen en zoveel mogelijk binnen te blijven en alleen af en toe een wandelingetje maken en boodschappen doen we echt als we iets nodig hebben. Ik besloot dat het tijd werd om wat dingetjes voor mijzelf in huis te halen die ik kon gebruiken om wat meer aan self care te doen, op dit moment gaan de dagen gewoon voorbij en ben ik of druk aan het thuiswerken of ik zit op de bank. Het wordt nu toch echt wel even tijd om in deze rare tijd ook goed voor mijzelf te gaan zorgen en daarmee ook te proberen om zo goed mogelijk door deze tijd te komen.

Wat ik belangrijk vind is dat als dit allemaal over is en we weer doorkunnen met normale leven, dat ik dan niet uitgeput ben en bij wijze van, toe aan vakantie. Nee, ik moet deze periode ook gebruiken om de rust te nemen die nodig is, wanneer nodig is. Daarbij is het makkelijk om verzorging voor jezelf te laten gaan, want je hoeft toch de deur niet uit. Dit zijn de spulletjes die ik heb gehaald die ik wil gaan gebruiken voor wat extra self care.

Als eerste zijn we enorm gek op de Groningse winkel genaamd The Leann. Wij hebben hier al een aantal keren heerlijke snacks gehaald en deze keer ook weer. Al een aantal keren persoonlijk contact gehad met de eigenaar en ze zijn zo ongelooflijk aardig, dat ik het ze zo gun als meer mensen hun leren kennen. De meeste snacks die je hier kan halen zijn helemaal verantwoord en daarnaast ook niet duur. Wat wij onder andere deze keer gehaald hebben: proteïne repen, lage calorie koekjes, Chocolademelk zonder suiker, lage calorie sausjes en nog veel meer verantwoorde snacks. We zijn er gek op.

Eigenlijk had ik naar de kapper gemoeten toen het nog kon. Het is onderhand super lang en soms wat pluizig en droog. Het merk Bumble & Bumble kende ik al jaren, maar nog nooit wat van gekocht. Ik besloot deze spray te willen proberen. De BB Curl is, hoe raad je het, voor krullend haar. Ik spray het in mijn haar vlak nadat ik het heb geföhnd en ik merk dat het met een paar sprays al meer volume aan mijn haar geeft en de krul er veel meer in zit dan als ik het niet gebruik. Piepklein flesje, maar gok dat ik hier wel een tijd mee kan doen.

Een nieuw geurtje. De twee die ik nog had liggen begonnen behoorlijk leeg te raken en dus was het tijd om een nieuwe te vinden. Omdat ik niet de bank wilde breken en gewoon een simpel lente geurtje wilde, was Sea Rose uit de Cool Water collectie van Davidoff goed genoeg. Dit is een klassieker en heerlijk fris. Prima voor in deze tijd dat ik fris wil ruiken… maar niemand anders het echt merkt, want… jawel… social distancing.

Dat ik fan ben van de Philosophy dat wist ik al wel, maar deze Purity Made Simple Moisturizer had ik nog niet eerder gezien. Vooral de laatste tijd heb ik een erg droge huid langs de rand van mijn gezicht. Na een paar dagen gebruiken ben ik meteen al fan. Mijn huidt voelt zacht en soepel aan en dat was alles wat ik wilde. Het was ook niet vervelend dat ICI Paris een flinke kortingsactie had lopen, want Philosophy is best een duur merk.

Ik ben duidelijk op een Philosophy tour gegaan, maar dat komt omdat ik het een heel fijn merk vind en vond dat ik er deze keer voor mijzelf wel even wat extra geld voor neer mocht leggen. Mijn huid is de laatste tijd wat aan het opspelen, dus wilde ik een beetje extra reiniging vinden. Toen herinnerde ik mij weer dat ik jaren geleden de Microdelivery Exfoliating Facial Wash heb gebruikt en dat wonderen voor mijn huid deed. Er zitten kleine scrubkorreltjes in en de geur is beter dan wat ik mij er van herinnerde. Ook het dopje is veranderd, wat het gebruik alleen nog maar makkelijker maakt.

Nu ik in isolatie zit draag ik niet elke dag meer make-up, maar op de dagen dat ik dat wel doe, gebruik ik altijd deze matte setting spray van NYX. Mijn hoofdhuid is in de ochtend vrij droog, maar wordt in de loop van de dag in het midden vrij vettig. Deze setting spray helpt daar enorm bij, ik merk zoveel verbetering als ik hem wel gebruik. Volgens mij haal ik deze nu al iets van 5 jaar als het niet meer is. Nu dus ook meteen weer 2 ingeslagen, want ik was er bijna doorheen.

Omdat de korting bij ICI Paris zo hoog was, heb ik nog een extra van mijn nummer 1 favoriet ingeslagen. De Purity Made Simple 3 in 1 cleanser is er eentje die ik in huis moet hebben. Met 1 flesje doe ik ongeveer 4 maanden en normaal gesproken is het niet goedkoop. Nu ging er 30% af, dus tjah dan moet ik haast wel. Op komt het toch wel. Helemaal gezien ik nu toch echt bijna door mijn huidige flesje heen ben.

Wederom, korting… ik kon het echt niet helpen. Sowieso heb ik al een hele grote liefde voor douchegels, ik heb er altijd meer dan genoeg in huis, maar kan soms een nieuwe geur niet weerstaan. Dat was dus ook het geval met Raspberry Sorbet. Nu de lente toch door begint te komen is het ook tijd voor een bijpassende geur. Deze leek mij perfect en hij ruikt geweldig.

En dan mijn favoriet. De Cinnamon Buns douchegel van Philosophy. Deze heb ik de hele winter door gebruikt en hij is nu echt bijna op. Tijd om een back-up in huis te halen want ik weiger zonder te zitten. Met bijna een halve liter doe ik gelukkig zo’n 2,5 tot 3 maanden en wederom, dat mag ook wel voor de prijs. Als je het geld er voor over hebt, dan zou ik hem zo enorm aanraden, maar ik snap ook wel dat het voor veel mensen veel geld is, daarom was ik blij dat ik er korting op kon krijgen. Dat maakt een luxe artikel toch nog wat leuker om te halen.

Wat ik in het begin al zei, ik had eigenlijk voordat alles dicht ging naar de kapper gemoeten. Het is stom dat ik dat niet gedaan heb, maar hier zijn we dan. Met een lange droge bos haar. Ineens herinnerde ik mij dat ik jaren geleden eens flink geld heb uitgegeven aan een Deep Repair haarmasker van Macadamia waar toen iedereen en z’n moeder gek op was. Toen ik weer eens de website bezocht hadden ook zij een kortingsactie van 25%. Meteen de grootste pot gehaald. Tijd om mijn haar weer eens diep te verzorgen. Heb er zo’n zin in.

Al dat spul voor mijn haar en gezicht is leuk, maar om ook een beetje tijd te besteden aan mindfulness zoals dat tegenwoordig zo leuk heet, heb ik ook maar eens een bullet journal gehaald. Jaren geleden als eens geprobeerd en toen vond ik het best wel gaaf. Om welke reden dan ook ben ik er mee gestopt. Tijd om het weer op te gaan pakken en wat aandacht besteden aan het dagelijks leven in een journal. Reflecteren op dingen en lijstjes maken, dat moet ik wel kunnen.

En dan het duurste wat we hebben gekocht, onze nieuwe gewicht schijven, 20kg per stuk van Rogue. Wij hadden de mazzel dat wij voor de Corona uitbraak al druk bezig waren met het vergaren van spullen voor onze home gym (nu zolder gym, straks garage gym), dus wij kunnen nog naar hartenlust thuis sporten. Toch waren we toe aan wat meer gewicht, dus hebben we nog snel voor alles uitverkocht is 2 nieuwe 20kg schijven gehaald voor aan de halterstang. Heel erg blij mee.

Al met al heb ik lekker wat ingeslagen, veel ook met korting, wat natuurlijk nooit verkeerd is als je eens besluit jezelf te verwennen en weer even wat prioriteit aan je verzorging te geven. Natuurlijk deed ik dat al wel een beetje, maar nu wil ik er echt de tijd voor nemen. Een haarmasker kan niet even tussendoor, daar moet je tijd voor nemen. Een journal beginnen gaat niet even snel tussendoor, daar moet je echt even voor gaan zitten. Allemaal van dat soort dingen, weer even tijd besteden aan jezelf. Ik heb er super veel zin in.

We leven nog steeds in een rare wereld met nog geen goed uitzicht op wanneer het weer de reguliere kant op zal gaan. Natuurlijk is het ook van belang om te letten op de mensen om je heen, niet alleen op jezelf. Maar het is wel de perfecte gelegenheid om net wat meer voor jezelf te doen dan normaal. Want laten we eerlijk zijn, de situatie waar we nu in zitten is niet normaal, het is raar.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.