Plan Baby #6 – Acné voor het leven

Ruim 9 maanden zit ik nu al in het proces van ontpillen en alles is druk bezig met op gang te komen. Daarbij denkt ook mijn acné dat het een heerlijke tijd is om zichzelf weer te laten zien. Mijn huid is nooit helemaal rustig geweest, maar dat ik er weer zo volledig onder zou zitten had ik niet verwacht. Ergens had ik gehoopt dat na mijn tienerjaren het allemaal wel mee zou vallen, maar blijkbaar hield de anticonceptie mijn acné erg goed onder controle.

In mijn vrije weekje heb ik dus ook een behandeling bij de schoonheidsspecialiste ingepland. Naast dat het een heerlijke 2 uur durende behandeling is waarbij mijn voeten en schouders ook onder handen genomen worden, neemt ze ook altijd de tijd voor mijn gezicht. Iets wat ik nu wel goed kan gebruiken. Ik gok niet dat ze verwacht dat het er als zo’n slagveld uit ziet als nu, maar alles wat zij kan doen om te helpen is welkom.

Nog altijd zweer ik bij mijn Philosophy Purity Made Simple cleanser om mijn gezicht goed gereinigd te houden. Tegenwoordig wordt hij een stuk sneller vettig dan voorheen en ik blijf lekker bezig op die manier. Philosophy is een merk waar ik bij blijf zweren als het gaat om een goede reiniging van mijn huid. Ik heb het idee dat het nog een heel stuk erger was geweest als ik deze niet had.

Een andere gouwe ouwe zijn de toners van de Body Shop. Laatst las ik een artikel over dat Toners eigenlijk helemaal niet zoveel doen en een verspilling van je geld zijn. En toch… toch ben ik het daar niet mee eens. Een paar weken geleden was mijn gezicht een slagveld, echt het ergste wat het in hele lange tijd was geweest. Ik begon weer met het gebruik van de aloe vera en tea tree toner. Ondanks dat mijn gezicht er no steeds uit ziet als een slagveld, het was veel en veel erger dan dit. Het maakt mij dus niet uit wat andere mensen zeggen, ik ga door met het gebruik, want voor mij maakt het wel degelijk verschil.

Daarnaast heb ik ook gezichtsmaskers ingeslagen. Stiekem was dat meer omdat ik er zin aan had en het mij een extra excuus gaf om soms wat meer me-time in te plannen. Vooral de maskers met een diepe reinigende en kalmerende werking deden het voor mij. Dit was ook een aanrader van de schoonheidsspecialiste zelf.

Naast dat mijn huid lekker aan het opspelen is heb ik nog wel goed nieuws. Ik begin iets meer te wennen aan het hele ‘hormonaal zijn’. Ik schommel niet zo heel erg meer met mijn emoties en heb het gevoel wat meer mens te zijn en dat dingen niet meer zo afgevlakt zijn. Mijn algehele manier van van zijn is compleet veranderd als je naar vorig jaar kijkt. Nu zijn er wel een boel dingen veranderd in mijn leven die ook een positief effect hebben gehad (nieuw huis en nieuwe functie etc), maar ik heb ook het idee dat ik een leuker mens ben geworden om mee om te gaan. Ik word minder snel boos, minder snel geïrriteerd en geniet wat meer van het leven. Het is een overduidelijk verschil.

We blijven vrolijk doorgaan in de hoop dat mijn huid de komende tijd nog een beetje kalmeert, dat zou wel fijn zijn.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.