Plan Baby #3 – Ontpillen

De dag dat ik dit schrijf had de dag moeten zijn dat ik opnieuw mijn prikpil zou moeten krijgen. Een spuit vol hormonen die ik de afgelopen jaren elke 12 weken heb gekregen. Al die jaren ben ik niet meer ongesteld geweest en heb ik zo goed als geen last gehad van PMS verschijnselen. Het was geweldig en ik zou het zeker iedereen aanraden. Vanaf vandaag begint dus officieel het ontpillen. Wat kan ik verwachten?

Nou, de eerste tijd niet zo heel veel. Wat ik vanaf het begin heb geweten is dat het zomaar een jaar kan duren voor mijn cyclus weer op gang komt. De prikpil is niet als de normale pil, waarbij je cyclus zo goed als direct weer start zodra je stopt. De prikpil geeft je in één prik genoeg hormomen voor 12 weken. Als je de volgende prik ietwat te laat neemt, is dat ook niet zo erg want 12 weken is een erg veilig genomen marge.

Online lees je veel verschillende verhalen van mensen die stoppen met de prikpil. Sommige zijn na 1 maand al panisch dat er niks op gang komt. Wat ik dan weer raar vind, want overal kan je lezen dat dit lang kan duren. Anderen zien na 6 maanden weer een cyclus terugkeren en bij anderen duurt het een jaar. De meeste mensen hebben echter binnen een jaar weer een regelmatige cyclus. Bij mij zal het dus ook afwachten zijn wat er gaat gebeuren en hoe snel.

Waar ik erg tegen op zie is weer ongesteld worden. Een heerlijkheid die ik had bij de prikpil is dat deze ook weg bleef. Geen maandelijkse ongemakken, owh wat vond ik dat heerlijk. Voorheen had ik niet zo’n last van mijn ongesteldheid, maar ik vond het altijd maar een gedoe en onhandig. Krampen had ik wel, maar nooit echt heel erg. Het is meer het ongemak wat mij tegen staat, maar het is voor een goed doel. Zodra mijn cyclus terug komt kan ik het bijhouden en ben ik hopelijk snel zwanger. Ik hoop echt dat het ons gegund is.

Het ontpillen is nu dus begonnen en het zal nog wel een boel weken tot maanden zijn tot ik iets ga merken. Ik ben wel heel benieuwd wat ik dan ga merken. Wat ik hoop te merken is dat het afvallen wat gemakkelijker gaat en dat ik misschien wat minde afgevlakt ben in mijn emoties. Wat ik van veel andere ervaringen heb gelezen van mensen die met de ‘normale’ pil zijn gestopt is dat ze nooit meer terug willen. Hopelijk heb ik ook zo’n ervaring.

Op dit moment denk ik dat ik na een zwangerschap wel weer terug zou willen op deze pil, want er zaten toch echt wel een enorme bende aan voordelen aan. Maar wie weet hoe ik mij ga voelen als het is uitgewerkt. Het zou dan zomaar kunnen dat ik ook niet meer terug wil. Het is toch niet niks om zo met je hormoonhuishoudig te klooien.

Al met al vind ik het best wel spannend, want ik heb geen idee wat mij te wachten staat en hoe lang alles gaat duren. Wat ik wel weet is dat het een start van iets nieuws, een nieuw avontuur en ik moet maar afwachten wat het mij gaat brengen. Stap 1 is in ieder geval gezet.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.