Plan Baby #1 – Klapperende Eierstokken

Het is maandag 23 september dat ik dit typ (een hele tijd terug). Afgelopen vrijdag had ik mijn laatste prikpil afspraak, Plan Baby is officieel begonnen. Ik heb namelijk geen vervolgafspraak gemaakt en heb mijn huisarts laten weten dat dit is vanwege onze kinderwens. Sinds vorige week hebben wij besproken dat dit de laatste prik zou zijn en we daarna wel zouden zien wat er gaat gebeuren. Wij zijn ons er op dit moment volledig van op de hoogte dat het nog een jaar kan duren voordat mijn menstruatie weer terugkeert, maar we zijn er in ieder geval op ingesteld. Sinds we besloten hebben dat dit hem toch echt ging worden houden mijn eierstokken niet meer op met klapperen.

Volgens mij kunnen ze het op mijn werk 3 kantoren verderop nog horen. Ik ben baby-crazy aan het worden. Ik struin websites af, lees blogs, google zwangerschapstermen waar ik nog nooit van heb gehoord, ik zie het allemaal. Ondanks dat het dus nog sowieso ruim een jaar kan duren voor ik uberhaupt weer vruchtbaar ben, zit het in mijn hoofd, ik moet er wat mee, ik moet meer leren over het onderwerp zwangerschap. Wat moet ik vantevoren allemaal wel niet doen? Hoe zit het met sporten, hoe kan ik zo gezond mogelijk aan dit avontuur beginnen?

Maar wie houd ik nu eigenlijk voor de gek, voor ons is het avontuur al begonnen, we hebben de bewuste keuze gemaakt dat ik stop met de prikpil. Gigantisch wat is dit spannend, op een leuke manier. Nu wordt het wachten op de tijd dat mijn vruchtbaarheid weer op gang komt en dan natuurlijk nog maar hopen dat alles naar behoren werkt, ik heb geen idee.

De assistente had, toen ik vroeg of zij nog tips had (je weet wel, wat gaat er gebeuren qua hormonen), niet veel meer te melden dan ‘tjah, dat is gewoon afwachten’. Toen ik doorvroeg kwam ze er nog wel mee dat het handig is om goedkope zwangerschapstesten aan te schaffen en eventueel naar een ovulatiethermometer te kijken. Omdat mijn menstruatie niet snel zal terugkeren is er namelijk de mogelijkheid dat ik zwanger wordt voor een menstruatie zich aandoet. Want de eisprong is daarvoor natuurlijk al.

Afijn, hier zit ik dan…. Websites af te struinen, te leren, te lezen en het allemaal veel te overweldigend te vinden. Ik ben mij volledig bewust dat dit enorm voorbarig is, maar ik ben nou eenmaal graag geïnformeerd. Verrassingen geven mij stress, ik wil die shit niet.

Vrijdag 13 december (heb ik weer, vrijdag de 13e hahaha) is de dag dat ik officieel gezien mijn vervolgprik zou moeten halen, dus vanaf die datum kan eigenlijk alles gebeuren. Die dag is ook net zo’n 6.5 maand voordat wij de sleutels van ons nieuwe huis krijgen. Nu is de hoop (en verwachting) niet dat ik direct zwanger raak en dus bijna mijn derde trimester aantik als we de sleutels krijgen en dat vind ik ook wel weer een fijne gedachte. Manlief zou het vooral fijn vinden als ik tijdens de verhuizing ook nog daadwerkelijk wat kan sjouwen.

Ik klapper er lekker nog wat op los, maak wat lijstjes van dingen waar ik nu al rekening mee kan houden, maar eigenlijk komt dat niet op veel meer neer dan goed eten, bekkenbodem en buikspieren wat extra trainen en luisteren naar mijn lichaam. Op veel andere zaken loop ik ook al heerlijk vooruit, maar ik ben gewoon enthousiast en dat is niet erg toch? Ik ben 32 en hoop van harte dat het mijn gegund gaat zijn om een kindje te mogen krijgen samen met mijn man.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.