Onze Spaardoelen

Iedereen is wel aan het sparen of wil heel graag sparen. Soms hebben we bepaalde doelen of soms willen we wat extra geld hebben, gewoon voor het geval dat. Het is nooit verkeerd om wat geld achter de hand te hebben. Want was als de wasmachine kapot gaat? De koelkast? Of de auto het ineens niet meer doet. Gemiddeld gezien wordt het als ‘handig’ gezien om rond de 3500 euro op je spaarrekening te hebben staan, voor het geval dat. Ook wij zijn druk aan het sparen en dit zijn onze spaardoelen.

Nieuwe inboedel
Over 3 maanden gaan wij ons eerste koophuis betrekken en zijn wij van plan om zo min mogelijk van onze ‘oude meuk’ mee te nemen, maar een geheel nieuwe inboedel is niet goedkoop. Ons lijstje komt op dit moment uit op zo’n 6000 euro.

Home gym
Een van de enige reden waarom wij een huis gekocht hebben met een garage, om daar onze home gym in te kunnen bouwen. De ruimte is beperkt dus wij hebben al rekening gehouden met wat er wel en niet in zal passen of in op te bergen is. Het moge duidelijk wezen dat een hele ruimte vol fitness en crossfit apparatuur niet bepaald goedkoop is. We hebben een paar verschillende lijstjes, een lijstje met wat we als eerste willen aanschaffen en we meteen mee uit de voeten kunnen. Daarnaast een lijst met al het overige + nog een extra lijstje met spullen waarvan het leuk zou zijn om ze te hebben, maar waar geen enkele noodzaak aan vast zit. Het totaal van alles bij elkaar komt op zo’n 8000, de eerste ‘noodzaak’ op 3500.

Zonnepanelen + warmtepomp
Onze vaste laten omlaag halen en ons huis verduurzamen staan bij ons hoog op de lijst. Gelukkig zijn er ook nog subsidies om te helpen die de kosten voor een best groot gedeelte omlaag brengen. Alsnog is het een grote uitgave, maar een uitgave die ook veel besparing met zich mee kan brengen. Met de kennis van de kosten en subsidies die wij op dit moment hebben komen wij uit op een kostenpost van zo’n 6000 euro.

Trouwen
We zijn al geregistreerd partners, maar hebben nog altijd wel de droom om er ooit een echte trouwerij van te maken. We weten ondertussen al best wel goed wat wij wel en vooral ook wat we niet willen. Echter moeten voor de meeste grote uitgaven die bij een bruiloft komen kijken (catering en locatie) offertes opgevraagd worden. We hebben dus een beetje internet rond gestruind en zijn op een gemiddelde uit gekomen wat wij denken nodig te hebben om ons niet al te grote feestje fatsoenlijk te kunnen vieren. Hiervoor gaan wij er van uit dat wij zo’n 10.000 euro nodig gaan hebben.

Samoyed
Het hondenras Samoyed is eentje waar wij beide op slag verliefd op werden. Dit hondenras is echter niet goedkoop. Niet alleen is het duur om deze hond aan te schaffen, maar het onderhoud en de tijd die deze hond nodig gaat hebben kost ook tijd en dus geld. Geld is hier dus niet het enige doel, maar het heeft wel met alles te maken. De aanschaf van de hond alleen ligt rond de 1300 euro.

Vervroegd Pensioen
Één van de redenen waarom wij nu ook aan het beleggen zijn (zoals je HIER kon lezen) is omdat wij uiteindelijk vervroegd met pensioen willen. Het is daarom goed om daar nu al voor te sparen, echter brengt het geen reet op bij de bank tegenwoordig dus zijn wij aan het beleggen om alsnog wat rendement uit ons geld te halen

Overige spaardoelen
Zoals ik in het begin zei is het handig om altijd een potje te hebben, voor het geval dat, maar natuurlijk zijn er ook altijd wensen die niet zozeer een vast doel zijn. We rijden bijvoorbeeld beide in best wel een oude auto, een nieuwe zou leuk zijn. Ook willen we graag een uitbouw aan ons nieuwe huis, maar ook dat zijn dure geintjes. Mijn man zou graag een nieuwe pc willen en als het even kan zou ik graag de keuken een update geven (inductie in plaats van keramishe kookplaat bijvoorbeeld).

In totaal kom ik in eerste instantie uit op een spaarplaatje van zo’n 35000 euro. Iets wat wij niet zomaar voor elkaar hebben, maar ook niet iets wat onmogelijk lijkt. Met ons inkomen en uitgave patroon is het iets wat wij met zo’n 1,5 tot 2 jaar voor elkaar kunnen krijgen. Alleen dat al was iets wat ik voorheen nooit voor mogelijk had kunnen houden, maar nu ik en mijn man er financieel wat beter voor staan lijkt het ineens allemaal nog te doen ook nog. En ja, ik ben mij er van bewust dat het een privilege is die veel mensen niet hebben.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.