Motivatie terug vinden voor sporten

Eerlijk is eerlijk, de laatste tijd is het heel moeilijk geweest om mijn motivatie te behouden om te sporten. En dat is dan ook meteen te merken aan mijn gewicht. Ik val niet meer af en het komt er zelfs weer bij aan, dit was niet helemaal de bedoeling. Hoog tijd om weer de motivatie terug te vinden, maar waar haal ik dat in vredesnaam vandaan?

Crossfit
Van de overheid mogen we weer sporten, met gepaste afstand. Mijn sportschool heeft dus inschrijfmomenten, maar omdat ze vrij klein zijn kunnen er maar 4 mensen tegelijk sporten en zitten die plekken vaak snel vol. Ik gebruikte dat geregeld als excuus om niet te gaan. Maar ik betaal nog wel elke maand mijn abonnement. Tijd dus om weer actief in te schrijven voor lessen en dan ook te gaan.

Homegym
Natuurlijk heb ik thuis in onze garage ook gewoon een sportschool. Het is de bedoeling dat ik vaste dagen ga inplannen om ook daar te sporten. Dit noteer ik dan ook in mijn planner, dan voelt het alsof ik een afspraak met mijzelf heb die ik niet kan verplaatsen. Ook moet ik vooraf gaan plannen wat ik wil gaan doen. Nu loop ik vaak wat doelloos rond en doe ik maar wat.

Lezen, lezen en lezen
Tijdschriften doen het ook altijd wel voor mij. Ik ben het niet eens met elk advies wat gegeven wordt, maar ik haal er wel altijd leuke dingen uit en inzichten om te proberen. Daarnaast wil ik wat andere bloggers gaan vinden die hun voortgang bijhouden, misschien leuk om verhalen uit te wisselen. Soms twijfel ik nog wel of het niet leuk is om dat op YouTube te doen, maar ik heb geen flauw idee hoe ik een video een beetje fatsoenlijk maak en of er überhaupt iemand in geïnteresseerd zou zijn.

Terug naar waar het begon
Waar de liefde voor mij begon was bij de Crossfit Games en dan wel de documentaires die op Netflix te vinden waren. Ik heb ze destijds versleten en elk jaar keek ik live mee met de streams. Dit jaar is natuurlijk wat anders, maar gelukkig gaat er binnenkort wel weer een wedstrijd van start en ik ben zeker van plan om te kijken. Verder ben ik ook al weer begonnen met oude wedstrijden terug te kijken. Het motiveert gewoon als een malle om ook wat te doen.

Waar het in mijn geval op neer komt is dat er weer een knop om moet om gemotiveerd en vooral gestructureerd te sporten. De laatste tijd heb ik wel gesport, maar niet consistent en daar baal ik behoorlijk van, maar daar doe ik nu niks meer aan. Het moet weer in mijn routine komen en dat is niets meer dan doorzettingsvermogen, puur doorzettingsvermogen. Als ik dit gewicht eindelijk eens wil kwijtraken, dan werkt lui zitten op de bank toch echt niet.

Door corona is er een hele hap geslagen uit mijn dagelijkse routine en het is zeer moeilijk geweest om daar tot nu toe weer wat in terug te vinden, vooral na de verhuizing is het is het nogmaals behoorlijk verslechterd. Ondanks dat we een home gym aan het bouwen waren, vond ik het moeilijk om in een routine te komen. Als ik het zo op schrijf kan ik gewoon boos op mijzelf worden dat ik de afgelopen tijd de discipline niet had om te sporten en actief bezig te zijn met mijn gezondheid. Dit opschrijven maakt dat ik er zo zat van ben om te zwaar te zijn en er dus weer alles aan wil doen om het op gezonde manieren kwijt te raken. Poging 3962, hier gaan we.

3 reacties op “Motivatie terug vinden voor sporten

  1. Heel fijn dat je hier zo eerlijk en open over bent!
    Ik probeer het sporten ook te onderhouden maar soms ook echt geen zin. Ik doe het dan vaak wel maar ergens vraag ik me nadien dan af of ik er niet beter had aan toegegeven en niet ‘meer’ eruit had gehaald als ik gewoon in de zetel ging zitten en dan de dag ernaar wel extra hard knallen. Balans vinden blijft moeilijk, en het is wel een steun te lezen dat anderen het daar ook moeilijk mee hebben. Gek dat loslaten zo moeilijk is voor ons mens en dat we van onszelf zoveel moeten. Ik zou denk ik zoveel gelukkiger zijn als ik van mezelf niet zoveel ‘moest’, maar dat is geen knop die je zomaar om zet natuurlijk … 🙂 Alleszins : wees ni zo kwaad op uzelf, het voornaamste is da je het nu weer opneemt en beseft dat er opnieuw ‘slappere dagen’ gaan komen. Misschien loont het meer om met jezelf af te spreken hoe je daar dan int vervolg mee omgaat. Ik zal dat alleszins ook zelf proberen 🙂

    1. Het is een moeilijke wisselwerking tussen niet te streng zijn voor jezelf maar aan de andere kant ook weer wel want anders veranderd er niets. Moeilijk hoor hahaha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.