Mijn Sportschool Stopt – Wat nu?

Dit weekend kreeg ik slecht nieuws. Mijn sportschool, mijn Crossfit box, stoppen er mee. Afgelopen maandag was ook meteen mijn laatste workout die ik bij ze had. Het kwam heel onverwacht en ook is het ineens super snel voorbij. Nu dus hoog tijd om een nieuwe sportschool te zoeken, want ondanks dat wij een home gym hebben, wil ik graag nog wat extra coaching en lessen volgen zodat mijn vorm onder controle blijft.

Natuurlijk ga ik er vanuit dat de eigenaren een hele goede reden hebben om te stoppen met de gym. Toch vind ik het voor mij heel erg jammer, ik was daar enorm op mijn plek en kreeg hele goede coaching. Mijn techniek is verbeterd en mijn uithoudingsvermogen en enthousiasme in de sport is vertienvoudigd. Het is maar hopen dat ik dat ergens anders terug ga vinden.

Het lieve was wel dat ze aan iedereen nog een persoonlijk bericht via de post hebben gestuurd. Deze viel in de bus vlak nadat het bericht er via de app waar wij lessen in boeken uit gegaan was. Ondanks dat ik er nog geen jaar sportte, voelde het alsof ik er al jaren rondliep. Dit kwam vooral door het contact wat ik met de coaches had, ik sprak ze namelijk ook geregeld  buiten de gym.

Corona tijd is natuurlijk moeilijk geweest voor een boel sportscholen en ik heb ook gemerkt dat mijn gym een flinke terugloop in leden heeft gezien de afgelopen weken. Na de opening was het in de kleine sportschool moeilijk om afstand te houden, dus was er per les maar plek voor 4 mensen in plaats van de reguliere 8. Zelf had ik ook geregeld moeite om de les te plannen die ik wilde voordat deze al vol zat. Toch zat ik er op mijn plek en weer moeten wennen aan andere coaches en andere mensen vind ik jammer.

Deze sportschool was handig om te bezoeken vlak na mijn werk, als ik op de zaak werkte ging ik direct daarna een uurtje sporten om daarna naar huis te gaan om te eten. Nu moet ik op zoek naar een andere sportschool die Crossfit lessen geeft en deze zijn er niet bepaald veel in mijn regio. Er zijn wel een aantal in de ietwat verdere omgeving, maar daar zou ik minimaal een halfuur voor moeten rijden.

Wat dan wel weer leuk is, is dat de sportschool die ik nu op het oog heb ook nog eens 15 euro per maand goedkoper is dan degene waar ik bij zat. Achja, elke besparing is dan ook weer mooi meegenomen denk ik dan maar.

Zo’n tegenslag als dit had er normaal gesproken voor gezorgd dat ik even helemaal niks meer deed, er klaar mee was en alles weer liet verslonzen, daar ben ik namelijk erg goed in. Excuses verzinnen om iets niet te hoeven doen. Toch is het deze keer anders, de proefles staat al gepland en ondertussen train ik thuis lekker door en ook dat gaat steeds beter.

Stiekem heb ik nog altijd de droom om ooit mijn eigen sportschool te starten en zelf coach te worden, maar daarvoor moet ik nog heel erg veel leren en het ook rendabel vinden om een flinke investering te doen in een eigen gym. Ooit heb ik eens een lijstje gemaakt van alle spullen die ik dan zou willen hebben en oef… dat is flink wat.

Mijn oude sportschool heeft 4 jaar bestaan in totaal en daarvan ben ik er bijna 1 jaar lid geweest. Ook zij hebben destijds een flinke investering gedaan en zelfs recent nog nieuwe dingen toegevoegd, dus er zal een hele goede reden achter zitten dat ze zo plotseling stoppen. Het laat mij wel 5 keer extra nadenken als ik zelf ook ooit de stap wil maken.

Dankbaar ben ik voor alles wat ik heb geleerd het afgelopen jaar en de positieve feedback die ik kreeg op mijn kunnen en inzet. Ik ga door, ik geef niet op en blijf stappen zetten naar een gezonder en sterker leven.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *