Mijn Planner – Structuurjunkie

Als ik iets in mijn leven kan gebruiken, is het structuur. Want ik klooi vaak genoeg maar wat aan… en dan zie ik wel waar het uit komt, vaak niet waar ik graag had gewild. De enige die ik daar op aan kan kijken, ben ik zelf. Tijd om daar verandering in te brengen toch? Ja, dat heb ik een hele tijd geprobeerd, planner na planner heb ik versleten en elke keer was het het net niet. Niet wat ik zocht, teveel onzin en reflectie tussendoor bijvoorbeeld, iets wat ik gewoon niet elke week ging invullen. Het moest overzichtelijk en simpel zijn.

Cynthia Schultz is blog-royalty, zo simpel is het. Toen ze met haar structuurjunkie planner uit kwam was ik enthousiast, maar de light versie was degene waar ik echt wat mee kon, geen gedoe met reflectie en gewoon stom plannen. Voor mij werkt het ook het beste om een fysieke planner/agenda bij mij te hebben, het is makkelijker zien waar ik tijd voor heb en vooral ook waar ik geen tijd voor heb. Wat staat al gepland? Kan er nog wat bij? Heb ik dan al een verjaardag?

De kleurtjes die ik gebruik zijn de pastel kleuren van de Stabilo markeerstiften, ik vind ze zo leuk en taken kunnen afstrepen, maakt het voor mij dat het extra leuk is om de planner te gebruiken, zonder de kleurtjes wordt het een stuk saaier en lijkt het er sneller op dat ik hem links laat liggen. Mijn vorige planner (die ik op dezelfde manier benaderde) heeft mij heel erg geholpen om door een verhuizing en het kopen van een huis te komen, op een gestructureerde manier. Door alles bij te houden en taken te plannen van tevoren, kon ik er rustiger doorheen. Geen stress betekent bij mij een goede nachtrust, wetende dat ik alles wat ik kon doen ook gedaan heb (en afgestreept!).

Kan ik deze planner dus aanraden? Zeker! En ik ben er ook zeker voor om een blogger te supporten die je leuk vindt als zij iets op de markt brengen waar je zelf plezier van hebt en een meer georganiseerd persoon van bent geworden, want dat is een ding wat zeker is bij mij. Ik plan zelfs mijn huishoudelijke taken, want heel eerlijk… als ik dat niet doe zit ik met mijn luie reet op de bank. Nu wil ik het afstrepen.

De structuurjunkie planner is onder andere te koop bij Bol.com voor € 19,99 en er zijn ook nieuwe designs van uitgebracht.

Liefs, Lucinda

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.