Mijn Philosophy Collectie

Als het op huidverzorging aan komt ben ik nooit echt consequent geweest met een merk of ook maar iets wat op een routine lijkt. Altijd maar een beetje aangeklooid en een onrustige huid gehad als gevolg. Het was dus hoog tijd om mijn routine serieus te nemen en op zoek te gaan naar producten die voor mijn huid goed werken. Na lang zoeken kwam ik uit bij Philosophy. Een merk dat ik jaren geleden veelvuldig gebruikt heb en voor een of andere reden daarna niet meer aangeraakt heb. Nou, ik ben terug hoor, in volle glorie en heb ondertussen een leuke collectie opgebouwd.

Als eerste de douchegel waar het allemaal mee begon. Cinnamon Buns ruikt geweldig en het is de enige douchegel waar ik daadwerkelijk maar een klein beetje van nodig heb. Met zo’n grote fles kan ik gerust drie maanden doen en dat vind ik het geld meer dan waard. Deze bewaar ik even voor het najaar want de geur vind ik meer iets voor de herfst en winter dan de lente en zomer.

De douchegel die wél voor deze tijd van het jaar is, moet Raspberry Sorbet zijn. Ik houd van zoet, mierzoet dus voor mij een ideale geur nu het weer lekker weer wordt. Voor mij is het belangrijk dat een douchegel lekker ruikt en goed schuimt. Ik weet dat het niks zegt over de werking, maar ach. Mijn huid blijft schoon, niet gortdroog en heerlijk ruikend achter, ik ben fan.

De Purity Made Simple Moisturizer is een heerlijke dikke créme die mijn huid enorm voedt. In eerste instantie voelt hij vrij zwaar aan, maar doordat hij snel intrekt is hij alsnog heel licht. Drie kleine pompjes en ik heb genoeg voor mijn hele gezicht. Ik gebruik hem zelf vaak als dagcréme omdat deze net wat meer vochtinbrengend is en dat is waar mijn huid op dit moment het meeste naar vraagt. Ondanks dat ik deze nog lang niet op heb, staat de vervanging al klaar, dat alleen al zegt genoeg.

De laatste paar weken draag ik ineens weer make-up. Iets wat ik de eerste weken van quarantaine helemaal niet meer gedaan had. Meteen kon ik merken dat mijn huid weer wat extra vettig werd dus de Purity Made Simple 3 in 1 Cleanser kon meteen laten zien waarom ik hem ook alweer zo goed vond. Waarom ik twee versies heb? Omdat de limited edition laatst met belachelijk veel korting te krijgen was en hij bij mij wel op komt. Deze cleanser werkt als de beste en maakt mijn huid schoon of er nou wel of geen make-up op zit. Het laat een klein laagje achter die niet vervelend is en ik wil niet meer zonder.

Is het al duidelijk dat de Purity Made Simple lijn van Philosophy een hit is? Want we gaan vrolijk verder. Een recente aanwinst is de Pore Extractor, Exfoliating Clay Mask. In eerste instantie vond ik de tube vrij klein voor de hoge prijs, tot ik erachter kwam hoe weinig je per keer nodig hebt. Een dun laagje op je T zone is voldoende en hij droogt met 5 minuten. Wat ik fijn vond is dat het masker ook in opgedroogde staat niet heel trekkerig was en niet zwaar aanvoelde op mijn huid. Na het afspoelen (met ronddraaiende bewegingen, lekker scrubben) voelde mijn huid schoon, maar ook wel droog. Een moisturizer is dan wel gewenst, maar mijn huid heeft nog nooit zo schoon gevoeld.

Nature In A Jar is een nieuwe lijn van Philosophy en toen ik de reclame in de brievenbus kreeg stond ik de volgende dag in de winkel. Gezien mijn huid de laatste tijd wat extra liefde kan gebruiken koos ik voor een cleanser, want daar kan ik er nooit genoeg van hebben. Deze gentle detoxifying cleanser is een stuk dikker dan de Purity Made Simple en deze gebruik ik meer voor de diepe reiniging in plaats van de standaard dagelijke reiniging. De geur is subtiel en door de dikte van de cleanser lijkt het meer een masker dan cleanser, net wat krachtiger. Ik vind het erg prettig hoe mijn huid aanvoelt na gebruik, het straalt net wat meer.

Een geweldig product die in een verschrikkelijk ongemakkelijke verpakking zit is de Microdelivery exfoliating facial wash. Een hele fijne scrub voor je gezicht. De scrubdeeltjes zijn zo subtiel dat het prima meerdere keren per week te gebruiken is en je niet je huid aan het openkrassen bent. Ik ben er daadwerkelijk gek op en gebruik het zo om de dag. Het zorgt net wat meer voor een goede doorbloeding van mijn huid waardoor hij wat minder droog en vettig wordt en het goed helpt tegen mijn kleine acné bultjes. Omdat de substantie vrij dik is, is het amper in te knijpen potje een hele vreemde keuze. Het komt er langzaam en moeilijk uit en ik ben benieuwd hoe dat straks gaat zijn als hij leger wordt. Het irriteerd mij nu al mateloos, maar hij werkt goed… dus het moet maar.

Laatst kreeg ik bij een aankoop (omdat ik ietwat onbedoeld veel geld had neergelegd) wat mini’s. Veelal van producten die ik al had en erg fijn vind in gebruik en de peeling vond ik leuk om te kunnen proberen. Toch ben ik niet zo’n fan van mini’s want ik raak ze altijd kwijt of vergeet dat ik ze heb. Toch maakt het zo best een leuke Philosophy collectie die ik al mijn geld waard vind (al wacht ik wel vaak op een actie). Gelukkig hebben ze bij de ICI Paris XL de laatste tijd best vaak acties met zo’n 25% korting. Dat maakt het kopen van luxe producten, want dat is dit toch echt, net wat leuker.

Philosophy is onder andere te verkijgen bij de ICI Paris XL en de prijzen zijn als volgt:

Douchgel Cinnamon Buns € 20,15
Douchegel Raspberry Sorbet € 20,15
Purity Made Simple Moisturizer € 26,75
Purity Made Simple 3 in 1 cleanser € 31,95
Purity Made Simple Pore Extractor, Exfoliating Clay Mask € 39,95
Nature in a Jar, Gentle Detoxifying Cleanser € 30,00
Microdelivery Exfoliating facial Wash € 30,40

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.