Mijn PC / Gaming Set-up

Toen ik ging samenwonen met mijn vriend vond hij het heel belangrijk dat ik mijn eigen plekje in huis zou hebben. Een plekje waar ik mij even kon afsluiten als ik zou willen en mijn eigen ding kon doen. Ik vond het super lief hoe belangrijk hij dat vondt. Al snel had ik besloten dat het hoekje een bureau moest zijn waar mijn nieuwe pc zou komen. En hier zijn we dan…..

Mijn oude pc was prima, hij deed precies waarvoor ik hem zo’n 7 jaar geleden had gekocht. Ik kon er op internetten en films kijken. Gamen was niet aan de orde, ik vond mijzelf altijd een console gamer. Toch kwamen er steeds meer spellen uit voor de pc die ik graag zou willen spelen, dus toen ik vlak voor mijn verhuizing een financiele meevaller kreeg, besloot ik een gedeelte daarvan te investeren in mijn nieuwe pc.

Een goede vriend van ons heeft veel verstand van het bouwen van pc’s en ik had hem een budget gegeven en hij heeft daarvoor mijn pc gemaakt. Dus alles wat in de systeemkast zit is waar hij voor gezorgd heeft en ik super dankbaar voor ben. Alles er omheen, de hardware, heb ik zelf uitgekozen.

Zoals te zien is, ben ik fan van het merk Razer. Ik had er altijd van gedroomd om een setup te hebben met allemaal Razer spul, nooit gedacht dat ik het zou kunnen betalen. Dus toen het eenmaal kon, yay! Niet alles is in 1 aankoop hierheen gekomen, ik heb het in het afgelopen jaar bij elkaar gesprokkeld, maar ben er wel super blij mee hoe het er nu uit ziet. Vooral de Chroma effecten. Zo kan ik de kleuren van mijn muismat, toetsenbord en muis op elkaar afstellen. Is het over the top? Jazeker! Vind ik het geweldig? Echt wel.

Dit is wat er op mijn bureau staat:

Scherm:

Lenovo Y27f – Full HD Curved Gaming Monitor – Juist, het scherm is curved. Het is subtiel maar het maakt echt het verschil. Het scherm heb ik van mijn vriend gekregen en ik ben er super blij mee.

Toetsenbord:

Razer Ornata Chroma – ‘Een toetsenbord met kleurtjes’, zo noemde ik het altijd. Je kan bij dit toetsenbord allerlei effecten instellen qua kleur. Ik heb het zo staan dat er bij elke aanraking een soort golf van kleurtjes voorbij komt. De basis kleur verandert altijd mee met de muismat en de muis.

Muis:

Razer Lancehead Tournament Chroma – Optische Gaming Muis – 16000 DPI – Jup, ook de muis verandert van kleur. Een muis vinden die goed bij de vorm van je hand past is van groot belang. Zo zorg je dat je geen RSI ontwikkelt en uren kan gaan zitten gamen en je hand er niet af valt. Voor mij was dit de Lancehead versie van de Razer muizen. Mijn advies is om deze in een winkel uit te zoeken, zodat je eerst kan kijken of hij goed in je hand ligt. Het is echt belangrijk.

Muismat:

Razer Goliathus Chroma Extended – Gaming Muismat – Ik wist niet eens dat er zulke brede muismatten bestonden, maar nu ik er een heb, vind ik het helemaal geweldig. Het houdt alles netjes op zijn plek zodat ook mijn toetsenbord niet verschuift. En het feit dat wederom de kleuren met elkaar mee wisselen is fantastisch.

Koptelefoon + oortjes:

Razer Kraken Tournament Edition – Gaming Heaset + Razer Kitty Ears – Als het om koptelefoons gaat is de Kraken series waar je moet zijn bij Razer. Super gemakkelijk, zit fijn en een kwaliteit die geweldig is. Ook zit er in één van de schelpen een uittrekbare microfoon. Als het op gaming headsets aankomt is dit echt één van de beste. Ook is hij in meerder kleuren te verkrijgen, ik koos voor groen. De Kitty Ears doen verder helemaal niks, behalve er alleen maar leuk uit zien, dus kon mij niet inhouden.

Webcam:

Razer Kiyo – Streaming Camera / Webcam – Is het de beste webcam die er te krijgen is? Nee. Is het een zeer goeie webcam voor streamen? Absoluut. Ik heb hem nog niet zo heel lang, maar kon het niet weerstaan. Dus deze is sinds kort toegevoegd en ik ben er super blij mee, ook omdat er een lamp in de camera zelf zit.

Speakers:

Logitech Z150 Speakerset – Ja, Razer heeft ook speakers, maar dat geld voor de speakers is iets wat ik nog niet goed heb kunnen praten. Mijn vriend heeft mij deze speakers met kerst cadeau gedaan. Zodat ik tenminste wat had wat er even mee door kon. Moet zeggen dat ze het verrassend goed doen. Geluid is helder en kan hard genoeg. Niks mis mee voor een leuk prijsje.

Het enige wat dus niet van Razer is qua hardware zijn de speakers en het scherm. Schermen maken ze niet, dus misschien dat ik ooit nog eens de speakers haal, maar het staat niet eens op mijn wensenlijstje op dit moment. Ook ligt er nog een PS4 controller, voor de games die ik alsnog perse met een controller wil spelen.

Voor de rest heb ik nog wat ‘opleuk’ spul op mijn bureau staan. Een groot deel van mijn collectie Funko’s staan onder mijn scherm. Naast mij is duidelijk te zien dat ik groot fan ben van Harley Quinn. Ook staat er nog een stapel van mijn favoriete boeken 3 planten en een bureaulamp van de Ikea. De standaard waar mijn koptelefoon op staat komt van AliExpress en ook die is super handig. Het bureau zelf heb ik gekocht bij Leen Bakker.

Mijn hoekje is echt mijn hoekje geworden en ik ben er dan ook enorm blij mee. Ik zit er geregeld op mijn stoeltje met een dekentje (die een capuchon heeft, yay!) over mij heen. Ook staat het in een aparte kamer van de woonkamer, dus ik kan mij echt even afsluiten. Niet dat ik dat vaak nodig heb, maar het idee alleen al dat het kan is fijn en ik ben er dankbaar voor. Ook dankbaar dat vriendlief zoveel geholpen heeft aan mij in te laten burgeren in huis door mijn hoekje mijn hoekje te maken. Zelf zit hij er ook soms achter hoor en volgens mij vindt hij het stiekem ook wel leuk.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *