Mijn Harley Quinn Collectie

Vaak als ik thuis kwam van de middelbare school dan keek ik Batman, The Animated Series. Batman was cool enzo, maar het karakter Harley Quinn had direct mijn interesse. Zij was cool, compleet gestoord en deed gewoon lekker waar ze zin aan had. Toen dat niet meer op tv kwam was het cool en ging ik door naar wat anders. Nu de laatste jaren het karakter door Margot Robbie weer uit het slijk getrokken is, is mijn liefde voor Harley ook weer terug. Ondertussen heb ik een leuke collectie opgebouwd en blijkbaar spaar ik Harley Quinn stuff.

Waar het mee begon waren een aantal funko’s, die had ik gevonden op ComicCon en vond ik te leuk om niet mee te nemen. Elke keer probeerde ik een nieuwe te vinden en het is een leuke zoektocht. Daarna wilde ik toch ook wel weten hoe het er nou in de originele comics (of stripboeken, ook goed) aan toe ging. Daar heb ik er tegenwoordig ook een paar van. Ze zijn best duur, dus ik haal er steeds maar 1 van op ComicCon of als ik een stripboekenwinkel kom.

Het beste aan de Suicide Squad film van een paar jaar geleden was ook duidelijk Harley. De film was oké, maar geen cinematisch hoogstandje. Ergens vond ik dat wel jammer, maar gelukkig hadden ze Harley niet verknald. Ook op de ComicCon daarna was het Harley’s tellen. Iedereen en z’n moeder was als haar verkleed. De outfit was dan ook zeer makkelijk (en echt OVERAL op Aliexpress te vinden).

Een paar weken geleden kwam dan eindelijk Birds of Prey, and the fantabulous emancipatioin of one Harley Quinn (allejezus wat een lange titel) in de bioscoop. Daar moest ik natuurlijk heen. De film was gelukkig heel vermakelijk, vooral als je wat meer weet over het karakter en hoe gek ze eigenlijk is en tegelijkertijd vol met humor zit. Ik heb zo’n enorm leuke avond gehad en was totaal niet teleurgesteld dat we deze film in de bioscoop hebben gezien. Hij doet het helaas niet zo goed qua inkomsten en dat brengt een vervolg wel in gevaar, wat ik super jammer vind. Zo slecht als iedereen het laat lijken was het zeker niet. Je moet alleen wel wat met het karakter hebben, anders komt het misschien nogal dom over. Of je moet er gewoon niet al te hoge verwachtingen van hebben, het is gewoon een leuke tijd.

Ondertussen heb ik belachelijk veel Harley Funko’s, een aantal posters, stuk of 7 comics, Harley shotglazen, een sleutelhanger, een mok, een onderzetter, shirtjes en nog een extra poppetje. Het was niet eens de bedoeling om een verzameling op te bouwen, maar het begint er nu toch wel op te lijken en ik vind het niet eens erg. Komende ComicCon zal ik ook wel weer los gaan op merch, want de film is net uit en het is te verwachten dat ik er mee om de oren gegooid wordt. Erg vind ik dat niet, dat moge duidelijk zijn.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.