Mijn Ervaring Met CBD

Stress, spanning en nog zo’n leuk woord als anxiety, je hoort het steeds vaker voorbij komen en helaas heb ik er zelf ook mee te maken gehad. Moeite met slapen van de stress en overdag stijf staan van de spanning, waar vind je dan nog je rust? Dat is echt niet gemakkelijk en om nou meteen naar de medicijnen te springen, daar zitten we niet allemaal op te wachten. Met goedkeuring van mijn dokter heb ik in mijn tijd van belachelijk hoge stress CBD geprobeerd. Ik had er over gelezen en dacht dat het mij zou kunnen helpen, dus heb het geopperd bij mijn huisarts. Zij vond dat ik het kon proberen, maar wel voorzichtig moest zijn. Benieuwd hoe mijn ervaring was?

Tegenwoordig zijn er veel producten waar CBD in zit. Snoepjes, chocolade, drankjes en bijvoorbeeld spierbalsem. Toen ik voor het eerst bij De Tuinen (nu Holland & Barrett) ging kijken vond ik daar alleen maar kleine flesjes, van die druppels. Het is daarbij de bedoeling dat je een aantal druppels onder je tong doet en die even laat zitten alvorens je ze doorslikt. Nou die smaak was behoorlijk goor, echt even wennen en stiekem vind ik het nog steeds niet lekker. De enige reden waarom ik er mee door ging was omdat het daadwerkelijk hielp. Niet lang na het innemen werd ik daadwerkelijk rustiger en meer ontspannen. Ook hielp het mij met in slaap vallen en minder piekeren, hoera!

Wat ik niet werd is high. Veel mensen denken nog steeds dat CBD, wat cannabidiol betekent, je high maakt. Gelukkig heeft CBD geen psychoactieve werking (waar THC wel voor zorgt). Er zijn ondertussen best veel onderzoeken verricht en het heeft al aangetoond bij veel aandoeningen behulpzaam te kunnen zijn. Toch ben ik er zelf wel voor om eerst met je huisarts te bespreken of het iets is om te proberen. Ja, het is zo bij de drogist te krijgen, maar je loopt toch een beetje te klooien met je lichaam en daar moet je rekening mee houden, vind ik dan.

Wat ik zelf ondertussen geprobeerd heb zijn de druppels, de blikjes drinken en de spier balsem. De druppels zijn nog steeds het meest effectief naar mijn mening, maar die smaak… die smaak blijft zo enorm goor. Gelukkig is mijn stress en spanning niet meer zo hoog dat de druppels nodig zijn, het is allemaal wat meer te handelen zonder. Laatst vonden we de blikjes 420 bij de Holland & Barrett en dat leek ons wel wat om te proberen. De werking hiervan is heel erg subtiel, maar het is er wel. Ik zat niet zo mega chill op de bank als met de druppels, maar ik merkte wel dat ik relaxt en kalm was. De werking was licht, maar prettig, precies goed voor dat moment.

Toen we laatst ook met enorme spierpijn (want veel sporten) door de winkelstraat liepen vonden we ook de spierbalsem, die kenden we nog niet. Bij thuiskomst meteen opgesmeerd en we hadden er niet echt hoge hoop van. Echt warm werd de balsem niet, dat was jammer. Wat wij niet hadden verwacht was dat ik zo’n halfuur later best wel chill door de supermarkt liep. Ik stuurde ook meteen een appje naar huis dat het spul begon te werken en ik duidelijk door had dat de CBD z’n werk deed. Ik kon mijn dagelijkse taken nog gewoon doen, maar ik merkte het duidelijk. Ik was rustig en super chill. Meteen kwam er een appje terug, manlief die ook eerst niks merkte was al half in slaap gevallen op de bank van de relaxtheid. Goed, dit spul werkt dus als een malle. Maar niet alleen de CBD deed zijn werk, ook onze spieren voelde een heel stuk beter aan. Het zat allemaal wat minder strak en vast. Dubbele win dus.

Ik gebruik CBD zeker niet meer elke dag, omdat het niet meer nodig is, maar het heeft mij enorm rustige avonden gegeven en nachten waarbij ik eindelijk eens goed in slaap viel en dat is mij veel waard. Nu is het af en toe nog een blikje 420 op de vrijdagavond om het weekend te beginnen na een drukke week op het werk of de spierbalsem als ik echt vast zit van de spierpijn. Het is fijn om in huis te hebben voor het geval dat, maar ik zal niet snel vergeten hoeveel ik er aan heb gehad in tijden dat het echt nodig was. We willen allemaal niet snel meer grijpen naar de zware medicijnen en huisartsen zijn er ook voorzichtig mee, of je krijgt medicijnen die je niet lang achter elkaar mag gebruiken. Dit was voor mij de toevoeging die ik op dat moment nodig had. Soms is stress gewoon even te veel. Soms is de angst gewoon even teveel en dat is oké, dat is normaal en komt enorm vaak voor. Maak het bespreekbaar en ook de opties die je hebt.

Door de relatie die het heeft met cannabis gok ik dat het veel mensen afschrikt die daar niks mee te maken willen hebben. Dat kan ik goed begrijpen, maar als je iets meer leest over wat het voor je kan betekenen en ook vooral ook begrijpt dat het niet vloeibare wiet is (wat ik nog steeds vaak hoor), dan wordt het misschien wat minder een drempel.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.