Mijn Eigen Receptenboek

Zelf zoek ik vaak genoeg Internet af op zoek naar een nieuw recept om te proberen in het weekend. Om even net wat meer speciaals te maken en ook tijd te hebben om uitgebreid te koken. Het meeste van die tijd geef ik wel een eigen draai aan het recept, ik maak het als het ware meer mij eigen. Toch loop ik ook vaak door de supermarkt, neem wat spullen mee die lekker bij elkaar zouden zijn en zie hier… een nieuw recept. Nu heb ik een leuk boekje in gevonden om mijn recepten in te bewaren.

Er zitten echte knallers van recepten tussen soms en als ik dat niet opschrijf hoe ik het gemaakt heb, dan kan ik het nooit meer zo krijgen als het was. Super jammers, ik ben al vele recepten op die manier kwijt geraakt. Tijd om het internet af te struinen naar een leuk boekje waarin ik mijn gelukte recepten kan bewaren. Zoedt was de uitkomst, degene die ik het beste vond opgebouwd zonder teveel poespas.

Niet teveel poespas, dat was wat ik zocht, niet tussen elke pagina een quote waar ik niks mee heb en waar ik niet naar om kijk, maar duidelijkheid. Is dit een hapje tussendoor of een hoofdgerecht, genoeg ruimte voor de ingrediënten en ook genoeg ruimte om te vertellen hoe het gemaakt dient te worden. Wat ik miste in elk boekje wat ik vond was ruimte voor foto’s (die ik met mijn poloroid camera wil maken), dus die moet ik nog ergens tussen zien te proppen.

Mijn huidige receptenboekje heeft vooral hoofdgerechten er in staan, omdat ik daar het meeste mee experimenteer. Lunch en ontbijt zijn in ons huishouden niet zo spannend. Ook zal ik er niet snel een echt kookboek van willen maken, want vernieuwend wil ik het ook zeker niet noemen. Toch vind ik het super leuk om te hebben en eventueel later door te geven aan mijn kroost. In dit boekje staan namelijk ook recepten van mijn moeder en schoonmoeder die ik niet verloren wilde laten gaan.

Ook wij hebben genoeg kookboeken in de kast staan en wat mij opvalt is dat je er na een tijdje amper meer in kijkt, omdat er altijd maar een paar in staan die je vaker zal maken en echt dat grote succes waren. Nu heb je zelf een boekje vol met succesnummers. Als je deze op tafel zet is het raak.

Mijn favorieten in het boekje zijn op dit moment de Jalepeno Poppers en mijn Cajun Chicken Pasta. Ik en mijn man zijn de laatste tijd groot fan van de Texas/Louisiana ofwel Cajun style cooking.

Dit boekje is verkrijgbaar bij Bol.com en kost € 10,95

Bewaar jij ook je recepten?

Liefs, Lucinda

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *