Leven Met 4 Katten

Op dit moment hebben wij daadwerkelijk 4 katten, het lijkt wat veel, maar toen wij gingen samenwonen hadden we beide al 2 katten van onszelf… dus 2+2 is toch echt 4. Het is lekker druk, want die pluisjes vragen toch echt veel aandacht van je, soms ook midden in de nacht als je er even niet op zit te wachten. Wij zijn dan ook de bediende van onze katten, als ze eten willen… laten ze het weten. Als ze aandacht willen… laten ze het weten. En ja, terwijl ik dit typ, ligt er een kat half voor mij op het toetsenbord.

Ikzelf heb ruim 10 jaar geleden 2 katjes uit het asiel gehaald en heb het katertje Sora genoemd en het poesje Riku. Ze zijn genoemd naar mijn toen favoriete spelletje, Kingdom Hearts. Sora is een zwart witte kater van ondertussen dus 10 jaar oud. Hij is het enige mannetje bij de katten en ook een van de meest relaxte, maakt zich niet zo druk en doet zijn eigen ding. Wel is hij degene die het meeste aandacht vraagt, constant op schoot wil liggen of tussen ons in, altijd in de buurt. Als ik naar boven ga, loopt hij mee, als ik naar de keuken ga, loopt hij mij. Hij is mijn schaduw en een geweldig lief katje. Ook de dunste van alle 4, altijd al geweest.

Riku is rood/wit en ook 10 jaar oud. Ik heb haar samen met haar broertje Sora (niet echt, ze verschillen een week en komen uit een ander nestje) meegenomen uit het asiel. Ze is altijd wat schichtig geweest en zeer eenkennig naar mij toe, maar als ze eenmaal op haar gemak is of ze weet bij wie ze aandacht (of knuffels) kan krijgen, dan is ze er bij. Ze houdt er van om gekamd te worden, vooral op haar buikje, daar gaat ze altijd goed voor liggen. Ook is zij de enige die ‘praat’. Ze mauwt over alles, ook als ik haar naam noem komt er even een mauwtje van herkenning van haar.

Mjollnir is het 3 jarige katje van mijn man. Ze is een eigenwijsje die super goed weet hoe ze met één blik alles kan krijgen wat ze maar wil. Ondanks dat ze 3 is heeft ze haar kitten mauwtje nog, het is veel te schattig. In het begin moest ze niks van mij weten, maar dat is langzamerhand steeds beter geworden. Ze houdt er niet van over haar buikje geaaid te worden of opgepakt te worden. Op schoot liggen is niet iets wat ze vaak doen, ze is liever buiten. Staat ook constant voor het raam naar buiten te kijken als het regent en ze binnen moet blijven.

En de oudste van de 4 is Pip. Ze is ondertussen bijna 21 en haar leven bestaat op dit moment uit slapen en wat eten en drinken. Ze is behoorlijk dement, snapt niet zo heel veel meer en heeft haar vaste plekjes waar ze van en naar toe loopt. We hadden nooit gedacht dat ze deze leeftijd zou halen gezien ze al vaak bezoekjes bij de dierenarts heeft gehad. Maar elke keer knapte ze toch weer op. Wij houden haar op dit moment goed in de gaten want willen onnodig lijden voorkomen. Zolang ze nog goed eet, drinkt en de kattenbak weet te vinden… lijkt het goed te gaan.

Het is een heerlijk druk huishouden met veel lieve pluisjes die allemaal op een andere manier onze aandacht vragen. Het hebben van 4 katten was niet helemaal het plan, maar het is nooit in ons opgekomen om ze een ander huis te geven. We verhuizen ook binnenkort naar een groter huis, wat helpt. We hopen dat Pip de verhuizing haalt, maar het is en blijft afwachten.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.