LEUK lijstje – September 2020

Eerlijk is eerlijk, af en toe ben ik best te porren voor een potje ongestoord zeiken, even wat irritaties van mij af gooien, dat soort dingen. Toch helpt de focus leggen op de dingen die kut zijn niet bepaald met het worden van een blijer mens. De laatste tijd probeer ik juist wat meer nadruk te leggen op de dingen die wel goed gaan en leuk zijn, dus daarom vandaag geen STOM lijstje, maar een LEUK lijstje.

Weekje vrij
Na niet echt vakantie te hebben gehad (we waren immers aan het verhuizen) en het recentelijk overlijden van één van onze katten vond ik het nodig om nog een extra weekje vrij in te plannen. Ik had nog genoeg vakantiedagen dus een week uitgezocht die op het werk goed uit kwam en gewoon even niks moeten, heerlijk! Ik kijk hier heel erg naar uit.

De schoonheidsspecialiste
In dat weekje vrij heb ik ook direct een 2 uur durende afspraak bij de schoonheidsspecialiste geboekt. Na op haar website te hebben gezien dat ze zich uitermate goed bezig houden met de huidige situatie en maatregelen daaromtrent was ik er gerust op om een afspraak te maken. Ik ga niet vaak en daarom ook meteen een behandeling van 2 uur. Oef dat wordt genieten.

Loonsverhoging
Tijdens een periode dat veel bedrijven het moeilijk hebben loonsverhoging krijgen is zeer goed nieuws. Het leukere is nog wel dat ik er niet eens om heb hoeven vragen en het was meer dan wat ik had gehoopt. Extra inkomen is natuurlijk nooit verkeerd en het betekent dat we nog meer kunnen gaan sparen.

De gym is compleet
Gisteren is het laatste onderdeel van onze home gym bezorgd, het is gaaf dat wij het binnen 3 maanden na verhuizen al af hebben, dat hadden we zelf volgens mij ook nooit gedacht, maar het geld en de mogelijkheid was er, dus waarom ook niet. Ik ben er in ieder geval super blij mee en we maken er al veelvuldig gebruik van.

Spaarrekening
Ondanks de verhuizing en al het geld wat daar bij komt kijken plus de kosten voor onze home gym hebben wij nog steeds een leuk bedrag op de spaarrekening staan. Nu is het weer sparen voor de volgende verbetering aan ons huis (nieuwe garagedeuren en rolluiken), maar we hebben een bepaald bedrag afgesproken waar we niet onder willen komen en wat alleen aangesproken dient te worden in noodgevallen. Tot nu toe zitten we ruim boven dat bedrag en dat willen we graag zo houden.

Wandelen
Als het goed weer is op de dagen dat ik thuiswerk dan ga ik in de ochtend voor ik begin zo’n 40 minuten wandelen. Langs het water en door het bos, even genieten van de frisse lucht. Het tijdstip dat ik normaal gesproken in de auto stap is nu het tijdstip dat ik de deur uit loop en geniet van de buitenlucht. De rest van de dag zit ik op zolder met een klein raampje naast mij dus veel daglicht zie ik niet, mede daarom geniet ik extra van de wandeling als ik hem kan maken.

De Buren
Nog nooit in mijn leven heb ik buren gehad waar ik nooit ook maar een piep uit hoorde, maar hier zijn we dan, in ons eerste koophuis met buren die zelfs als ze ruzie hebben nog fluisteren. Moet zeggen dat ze daardoor niet de meest vriendelijke mensen zijn, maar ach, de rest van de buurt is heel vriendelijk geweest en geen last hebben van je buren is werkelijk waar heerlijk. Tot nu toe nog nooit meegemaakt dat ik geen overlast had van mijn buren, dit is een verademing. Het is natuurlijk altijd afwachten naast wie je komt te wonen.

Boodschappen
Als ik ergens een hekel aan heb is het wel boodschappen doen. Sinds een paar weken hebben wij er dus ook voor gekozen om onze boodschappen te bestellen. Zo plannen we ons eten meer vooruit en dat scheelt ook nog eens in de boodschappenkosten. Ik zie echt alleen maar voordelen. We laten het niet bezorgen, want de supermarkt is serieus amper 400 meter verderop, maar ik haal het 1 keer in de week af bij het afhaal punt. Eerst zag ik de noodzaak niet, nu wil ik niets anders meer.

Nieuwe series
De afgelopen weken zijn weer allemaal nieuwe seizoenen uitgekomen van series die ik geweldig vind en vandaag komt er ook weer een nieuw seizoen van The Boys uit op Amazon Prime. De afgelopen tijd was het soms zoeken naar wat leuks, maar nu dus weer genoeg te kijken in het weekend, zeker nu het weer compleet is omgeslagen en lekker op de bank zitten met een warm drankje onder het genot van een goede serie.

Rustiger leven
Sinds wij naar een klein dorpje zijn verhuisd heb ik echt mijn rust gevonden. Onze vorige woonplaats was ook niet zo denderend groot, maar toch merk ik duidelijk het verschil. Het platteland is zo heerlijk rustig en gelukkig hebben we daarom hier ook zo goed als geen last van de pandemie die nog steeds over de wereld raast. Tuurlijk zijn er kleine dingen waaraan je het merkt, maar over het algemeen leeft iedereen hier een rustig leven en laten elkaar grotendeels met rust.

Als ik er zo over nadenk is mijn leven er de laatste tijd een stuk rustiger op geworden. Waar ik vorig jaar om kwam van de stress en er geen leuker mens van werd is alles nu een versnelling omlaag gegaan. Leven is goed en het leven is rustig, precies zoals ik zou willen. Er blijft eindelijk weer eens tijd over voor wat leuke dingen zonder dat ik meteen mijn hoofd vol heb en stress ervaar.

Wat zijn wat leuke dingen die jij de laatste tijd ervaart?

2 reacties op “LEUK lijstje – September 2020

  1. • Is altijd fijn om te wandelen, Hier gaan we elke dag een ietjes gaan wandelen met onze hond dan.
    • Overlast van de buren is soms echt vervelend, en tis lijk je het zeg. Je weet nooit wie der naast je komt wonen. Hier zijn het nu al 3jaar nieuwe buren en we hebben der steeds lawaai door, dat we soms denken dat ze het er om doen.

    1. Met zulke buren heb ik ook geleefd. Deze buren, ondanks dat ze nul social skills hebben, zijn een verademing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.