Kan Je Echt Geld Verdienen Met Enquêtes?

Volgens mij willen we allemaal wel makkelijk wat extra geld bijverdienen. Nou, als je daar informatie over opzoekt op internet, kom je al heel snel uit bij het invullen van enquêtes. Tenminste, ik vond dat op meerdere sites terug en het zou echt om honderden euro’s extra per maand gaan. Dat is nogal een claim en ik vond het tijd om uit te testen en uit te zoeken of daar nou echt een kern van waarheid achter zat. Meerdere blogs raadde het aan en allemaal waren ze stuk voor stuk lovend en zou er echt veel geld uit gegenereerd worden, ik was erg benieuwd. Werkt het echt?

Er was een hele lijst met sites om uit te kiezen, maar ik besloot voor de 2 te gaan die het beste stonden aangeschreven als het om makkelijk veel geld verdienen zou gaan. Opinieland en PanelClix. Eind Februari schreef ik mij in bij beide. Als eerste moet je bij beide je persoonlijke gegevens invullen en vul je een profiel in waarin je specificeert wat onder andere je interesses zijn. Hiermee verdien je bij beide sites direct al punten, dus het begin is er al vrij snel. Nadat je de gegevens en interesses ingevuld hebt krijg je een mailtje als er een enquête beschikbaar is die aansluit op jouw profiel.

Bij beide sites is het zo dat je eerst 1000 punten moet verdienen om geld op je rekening gestort te krijgen of om een tegoedbon van een winkel te ontvangen. Bij beide staat 1000 punten gelijk aan 10 euro. Omdat je met het invullen van je profiel al meteen punten aan het verdienen bent lijkt het alsof je meteen al snel op weg bent. Dit plezier bleek echter van korte duur.

Vaak genoeg kwamen er mailtjes binnen of ik mee wilde doen aan een enquête. Echter als ik dan klikte op meedoen gebeurde meestal één van de volgende dingen:

– er waren al genoeg deelnemers, dus ik kon niet meer mee doen.
– de enquête die ik voorgeschoteld kreeg na het klikken op de link bracht significant minder punten op dan wat er in de oorspronkelijke mail stond.
– de enquête was helemaal niet meer beschikbaar.
– na het invullen van wat voorselectie vragen bleek ik toch niet de doelgroep te zijn.

Over het algemeen was het zo dat hoe langer de enquête duurt om in te vullen, hoe meer punten je daarvoor kreeg. In de meeste gevallen was het rond de 10 minuten, dus kreeg je 10 punten. In essentie betekent het dat je in 10 minuten van je tijd welgeteld 10 cent verdient hebt. Een uur ‘werk’ levert dus zo’n 60 cent op. Veel mensen denken dat zo’n vragenlijst zo ingevuld is, maar soms ben je echt wel even bezig, moet je filmpjes bekijken, gigantisch veel vragen beantwoorden en heel vaak is de vragenlijst totaal niet interessant.

Met de gedachte dat je zo’n 60 cent per uur verdient is de claim van honderden euro’s per maand totaal niet realistisch. Soms zijn er dagen helemaal geen vragenlijsten beschikbaar. Of je moet alles aangeklikt hebben als je interesse en dus liegen, maar zelfs dan wegen de verdiensten niet op tegen de tijd die je er aan kwijt bent.

Ondertussen ben ik zo’n 3 maanden verder en heb ik bij beide nog niet de 1000 punten gehaald. Bij Opinieland ben ik er bijna, ik zit op 920 punten. Bij PanelClix zit ik op 530 punten. Misschien komt het door Corona dat er minder vragenlijsten beschikbaar waren, maar alsnog vond ik dat ik vrij vaak een mail binnenkreeg, maar ik deze niet kon invullen door onder andere de eerder genoemde punten.

Zoals ik al benoemde kon het dus ook vaak zijn dat je begon met het invullen van vragen, een antwoord gaf waaruit bleek dat je niet de juiste doelgroep was, om daarna uit de lijst gegooid te worden en geen punten te hebben verdiend, terwijl je er al wel tijd in gestopt had. Dit frustreerde mij het meeste, want het gebeurde zo enorm vaak.

Ik kan gewoon niet geloven dat mensen hier oprecht honderden euro’s per maand mee kunnen verdienen, helemaal niet nadat ik het zelf geprobeerd heb. Mijn interesses zijn vrij breed en zelfs ik kom in 3 maanden tijd niet aan 1000 punten, dus nog niet eens een tientje. En is mij die tijd die ik er aan kwijt ben geweest mij nou echt een tientje waar? Nee! Je kan zoveel productiever zijn in die tijd die je hier aan kwijt bent om betere dingen te verzinnen om geld mee te verdienen.

Nogmaals, ik geloof oprecht dat de mensen die hier wel meer dan een tientje per maand uit kunnen halen liegen over hun interesses en gewoon maar wat invullen wat ze denken dat deze mensen willen horen. Dat is namelijk de enige manier hoe je hier een klein beetje geld uit kan halen per maand.

Veel vragenlijsten gaan over verzekeringen. Vanmorgen zelfs nog, eentje over autoverzekeringen. Ik heb een auto (dus verzekering) en daarom val ik in de doelgroep… yay! Uiteindelijk bleek het over een verzekeraar te gaan waar ik nog nooit van had gehoord, dit had ik ook aangegeven bij een vraag. Om vervolgens 20 vragen te krijgen over hoe betrouwbaar of vriendelijk ik deze verzekeraar vind. Maar ik had toch al aangegeven dat ik ze niet kende? Hoe moet ik dit dan invullen?

De leukste vragenlijst was er eentje van Desperados, een biertje die erg op Corona lijkt. Zij wilde weten wat wij van de styling van een nieuw product vonden. Dat was zeker leuk om een mening over mogen te geven.

Uiteindelijk zal ik het nadat ik bij beide Opinieland de eerste 1000 punten verdient heb wel mee stoppen. Het kost teveel tijd in vergelijking met wat het oplevert. Zelfs al zou het aantal enquêtes na deze periode weer meer worden, dan alsnog is mijn tijd meer waard dan 60 cent per uur. En kan ik die tijd beter in mijn blog stoppen, iets wat ik echt leuk vind om te doen.

Hopelijk heb je hier wat aan gehad als je ook op zoek bent naar het verdienen van extra geld.

2 reacties op “Kan Je Echt Geld Verdienen Met Enquêtes?

  1. Handig artikel, dit! Ik heb er vroeger wel eens wat ingevuld, maar uiteindelijk ook overal gestopt nadat ik genoeg punten had voor een bon. Er is dus nog weinig veranderd blijkbaar…

    1. Niks veranderd dan inderdaad. Ik kan er gewoon echt niet bij dat het overal aangeraden wordt als een substantieel extra inkomen. Uiteindelijk heb ik gisteren de 1000 punten behaalt, meteen ingewisseld voor een tegoedbon en ben er wel klaar mee. Heeft ruim 3 maanden gekost om er een tientje uit te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.