Getest: Fat Killer Stack – Werkt het echt?

Waar het ineens vandaan komt weet ik niet, maar deze tijd van quarantaine ben ik bezig met een boel nieuwe dingen proberen. Dingen waar ik normaal gesproken de tijd niet voor neem of eigenlijk helemaal niet over nadenk. Gezien het afvallen op dit moment niet helemaal loopt zoals het zou moeten dacht ik dat het wel een goede tijd wat om eens zo’n voedingssupplement te proberen die zou moeten meehelpen aan afvallen. Waarom ook niet. Daarom heb ik de laatste weken de Fat Killer Stack van XXL Nutrition geprobeerd en dit zijn mijn bevindingen.

Fat Killer, de naam zegt meteen wat het zou moeten doen, helpen met het kwijtraken van vet. Veel meer uitleg dan dat krijg je ook niet op de site. Je krijgt de naam en de ingrediëntenlijst en daar mag je het mee doen. Claims worden niet gemaakt. In de reacties bij het product zag ik duidelijk twee kampen. De ene kant voor wie het niks deed en het klinkklare onzin vonden en het andere kamp die er bij zweert en het geweldig vindt. Niet echt iets waar ik veel mee kon en dus wel zelf moest proberen.

De reguliere Fat Killer (wit met rode pot) is voor overdag en Fat Killer Night (zwarte pot) is logischerwijs voor de nacht. Ze zijn ook afzonderlijk van elkaar te verkrijgen, maar ik zag dat er op het gezamenlijke pakket een korting was, dus wilde ik het wel proberen.

Gezien er geen verdere uitleg bij gegeven wordt, moeten we goed naar de ingrediënten kijken en deze zijn als volgt bij de reguliere Fat Killer:

En dit zijn de ingrediënten van de Fat Killer Night:

Beide bevatten ingrediënten die duidelijk bedoeld zijn voor het bevorderen van de spijsvertering (pepers/capsicum extracten) en het afdrijven van vocht (groene thee). Daarnaast zie ik een aantal antioxidanten en verschillen tussen de soorten cafeïne in de dag en nacht versie.

Als ik het zo naast elkaar zie zijn de ingrediënten die ik herken duidelijk gericht op de spijsvertering en het verliezen van watergewicht. Dit door onder andere ingrediënten die de spijsvertering verhogen, maar ook je hartslag, wat hand in hand met elkaar gaat natuurlijk.

Mijn spijsvertering is helaas langzamer dan normaal. Elke paar maanden moet ik bloedprikken om te kijken of hij niet weer te langzaam is geworden. Hier heb ik voorheen medicijnen voor gehad, dit is nu niet meer nodig (naast wat extra vitamine D). Maar mijn spijsvertering is voor mij wel een hekel punt, alles wat het kan helpen met sneller (of zelfs normaal) werken ben ik al blij mee.

De aangeraden dosis is voor beide om eerst te beginnen met één en kijken hoe je er op reageert en dan overstappen naar twee en nooit meer dan vier op een dag. Ik merkte na één direct dat ik meer alert was (hallo cafeïne!). Toen ik na een paar dagen omhoog ging naar twee capsules had ik meteen door dat het mijn max was wat ik aan kon.

Meteen had ik overdag veel meer energie en ook de drang om echt dingen te doen en niet stil te zitten. Mijn productiviteit op alle vlakken ging direct omhoog. Op mijn Fitbit Charge 4 zag ik ook dat mijn hartslag in rust alsnog hoger lag dan hij hiervoor was. Alles wat er dus op zou moeten wijzen dat mijn lichaam wat meer bezig zou moeten zijn met het verbranden van vet.

In de nacht versie zit een vorm van cafeïne die je niet wakker houdt en ik heb daar gelukkig ook geen verschil in gemerkt. Mijn slaap was zoals het normaal was. Qua hartslag zag ik dan ook niet echt verschil. Gok dat dit vooral komt omdat er in de Night versie een heel andere combinatie van ingrediënten zit die een hele nieuwe werking hebben dan de reguliere versie.

Qua toiletbezoeken begon ik wel verschil te merken. In de eerste dagen raakte ik vooral veel vocht kwijt, ik liep wat heen en weer naar het toilet. Maar watergewicht verliezen is niet hetzelfde als vet verliezen. Een groot verschil kwam echter in de ochtend, mijn lichaam was duidelijk in de nacht druk bezig geweest. Door mijn langzaam werkende spijsvertering heb ik moeite met een reguliere stoelgang, nou… nu niet meer. Alles lijkt volledig op de rit te zijn gekomen en daar ben ik heel blij mee. Het geeft mijn lichaam blijkbaar een ondersteuning op een manier die niet ongemakkelijk is.

Dat gezegd, iedereen reageert anders op verschillende ingrediënten. Wat voor de één werkt, doet voor de ander helemaal niks. Dat is wat ik ook terug zag bij de reviews op de website van XXL Nutrition zelf. Ik merk duidelijk verschil in hoe mijn lichaam functioneert, maar een ander zal nooit volledig dezelfde ervaring als ik hebben, onze lichamen zijn nou eenmaal anders.

Maar het belangrijkste natuurlijk, ben ik daadwerkelijk vet/gewicht kwijt geraakt? Dat is nou eenmaal waar dit allemaal om draait als je zo naar de marketing van het product kijkt. En ja, ik ben wel wat kwijt geraakt, maar niet de vele kilo’s die je zou hopen. Ik denk dat het vooral watergewicht is geweest. Daarnaast heb ik natuurlijk ook gesport en op mijn voeding gelet.

Dat klinkt negatief, maar ik heb daadwerkelijk het idee dat het mijn lijf helpt. Het houdt mijn spijsvertering op gang op een goede manier (dus niet laxerend, absoluut niet!) en het geeft mij overdag meer energie en in de nacht is mijn rust verbeterd. Het is een overduidelijk verschil waar ik niet om heen kan. Dus ondanks dat de kilo’s er misschien niet zijn afgevlogen, geeft het mij op andere vlakken in mijn gezondheid een groot voordeel.

Al met al blijft dit een voedingssupplement en het vervelde verschil tussen een voedingssupplement en een medicijn is dat bij een medicijn de beweringen wetenschappelijk getest en bewezen moeten worden. In essentie mag je bij een voedingssupplement van alles beweren en het hoeft niet bewezen te zijn, omdat er geen actief farmaceutisch ingrediënt in zit (wat dus wel zo is met medicijnen). Wat er nu echter steeds vaker gedaan wordt is dat er geen beweringen worden gedaan, maar dat je alleen aan de naam kan zien waar het voor is. De EU wilde namenlijk strenger zijn op de beweringen, omdat er nog steeds mensen zijn die natuurlijke producten, waarvan de werking niet is bewezen, verkiezen boven geteste en goedgekeurde medicijnen. Hier ben ik het persoonlijk helemaal mee eens.

Mocht je deze Fat Killer stack ook willen proberen, maar weet je het niet helemaal zeker, dan zou ik er echt goed over nadenken, of zelfs even overleggen met je huisarts. Het is ook niet bepaald goedkoop en wat ik bij andere mensen las is ook niet iedereen er even tevreden mee of kan de hoeveelheid cafeïne aan. Een wondermiddel is het absoluut niet en dat bestaat simpelweg ook niet, want als dat zo was zou er niemand meer rondlopen met ongewenst overgewicht. Dit wil ik heel goed duidelijk maken.

Ten alle tijden moet de inname van Fat Killer samen gaan met een gezonde voeding en beweging. Niks doen en verwachten dat dit product het werk voor je doet is niet realistisch.

Wat ik al eerder zei, dit is geen wondermiddel en ik wil ook zeker niet dat dit mensen aanspoort om nog beter hun eetlust te onderdrukken of er in het algemeen een ongezonde levensstijl op na te houden. Afvallen is meestal erg moeilijk en kost tijd, geduld en hard werken. Een pil nemen die hier extra aan zou kunnen bijdragen is leuk om te proberen, maar geeft naar mijn mening niet een sneller of beter resultaat.

Ik behoor dus bij de groep mensen die verschil heeft gemerkt en er een positief gevoel aan over houdt, de verhoogde productiviteit, het verliezen van extra watergewicht en een vooruitgang in mijn spijsvertering vind ik zeker niet vervelend.

Of ik het nog een keer zou kopen? Ja en ik heb het zelfs al gedaan. De korting bestond nog steeds, dus ik ga nog een maandje door. Dit is puur mijn mening en ik snap dat er mensen zijn die er anders over denken, dat mag en is volledig rechtvaardig.

De Fat Killer Stack kost op dit moment 54,95 bij XXL Nutrition.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.