Een volle week me-time – 7 dingen die ik ga doen

Volgende week ben ik een weekje vrij en dat werd hoog tijd. Onze zomervakantie was niet echt een vakantie, we waren namelijk druk met verhuizen. In die 2 weken dat wij aan het klussen waren en het oude huis leeg moesten hebben was er niet veel tijd voor ultiem relaxen. Gelukkig kon ik in overleg met mijn manager nog een heerlijk weekje plannen met hopelijk nog wat mooi weer. Een weekje waarin ik niets moet en ik eindelijk eens kan doen waar ik normaal gesproken te weinig voor heb of neem. Om te voorkomen dat ik een hele week op de bank eindig en er niks gebeurt heb ik een leuk lijstje samengesteld van dingen die ik in die vrij week wil gaan doen.

De schoonheidsspecialiste.
De afspraak is al gemaakt voor een 2 uur durende behandeling, genaamd de ‘anti stress behandeling’. Ik heb deze eerder ondergaan en naderhand sta ik zo ongelooflijk relaxt buiten dat dit wel iets is wat ik moest inplannen. Verder was ik blij verrast met de ingevoerde Corona maatregelen en vertrouw ik de schoonheidsspecialiste (moeder van oud klasgenootje) en woont zij in hetzelfde dorp als ik waar iedereen zich zeer goed aan de gestelde regelgeving houdt en gevallen nog altijd op 1 hand te tellen zijn. De behandeling bestaat onder andere uit een voeten en hoofdhuid massage, een hele rits aan gezichtsverzorging, mijn acne wordt verzorgd, wenkbrauwen gewaxt en nog veel meer. 2 uur lang onder handen genomen worden, heerlijk.

Sportmassage.
De laatste tijd merk ik dat mijn rug en schouders behoorlijk vast zijn komen te zitten nu het sporten weer flink toegenomen is. Tijd dus om een uur lange sportmassage in te plannen. Dit soort massages heb ik al eerder gehad en ze zijn zo ongelooflijk pijnlijk, maar het dubbel en dwars waard om hoe ik mij de dagen er na voel. Alle knopen die losgekneed worden en mijn lichaam die weer wat rust krijgt en spanning kwijt is. Laat mij maar even een uurtje gepijnigd worden.

Elke dag sporten.
Gok dat veel mensen mij voor gek verklaren als ze dit lezen, maar een dag beginnen met sporten is voor mij de beste manier om de dag productief te beginnen. Ik kan gerust tot 10 uur op bed blijven liggen, maar dat is verspilde tijd. 2 keer per week sport ik nog bij mijn sportschool (vorm leer ik helaas niet in onze home gym), daarnaast is het plan om thuis te sporten en als het weer het toe laat eens naar een bos hier in de buurt te gaan. Daar staat middenin best een steile trap waar ik wel een leuke workout mee kan verzinnen.

Dagje winkelen met mijn moeder.
Ondanks dat ik nog altijd zeer voorzichtig ben en geen onnodig risico wil nemen, wil ik er graag sinds maanden weer eens op uit. Dan maar naar een klein stadje bij ons in de buurt en even ergens wat lunchen en een paar winkeltjes in. Al is het maar eventjes, er even een middagje uit zijn met mijn moeder is de verandering van omgeving die ik zeker even nodig heb.

Boek lezen.
Het toppunt van iets wat ik graag doe, maar veel te weinig tijd voor maak. Eigenlijk lees ik nu alleen een boek als ik in bad lig. Ergens hoop ik op mooi weer zodat ik lekker buiten kan zitten met een bakje koffie en genieten van de frisse lucht van het platteland.

Blogs schrijven.
Het is wat ik leuk vind om te doen, om drie keer per week een nieuwe blogpost online te laten komen. Toch is het een hele opgave naast een fulltime baan en proberen er nog een gezellig leven met mijn man op na te houden. Het komt nu vaak tussendoor en in het weekend, terwijl ik toch vol ideeen zit. Echter komen die nog niet vaak tot uitwerking, puur om de tijd. Ook wil ik kijken of er tijd is om te experimenteren met bijvoorbeeld een vlog of een podcast.

Dagje gamen met man.
Ondanks dat hij niet meer zo veel vrije dagen over had, vroeg mijn man of ik het leuk zou vinden als hij ook een dagje vrij zou hebben in die week. Dat leek mij erg leuk, maar dan wilde ik die dag wel iets doen waar we normaal gesproken niet aan toe komen en dat is samen gamen. Ik weet dat hij het heel erg leuk vindt als ik naast hem zit en rete fanatiek probeer te winnen van hem. We willen die ochtend (wederom als het weer het toe laat) een flinke wandeling gaan maken, zodat we niet de hele dag nietsnutten op de bank zijn. Toch is het de bedoeling dat het een dag ultiem relaxen wordt, samen.

Al met al kijk ik uit naar een weekje doen waar ik zin aan heb, wanneer ik daar zin aan heb. Deze week op het werk is nog pittig, maar ook mijn collega’s zagen aan mij dat een weekje er uit eigenlijk wel nodig was. Ik begon er flink doorheen te zitten en het stapelde alsmaar op. Gelukkig had ik nog vrije dagen zat (en houd ik hierna zelfs nog wat over). Nog even doorbijten en dan begint een weekje volledig gericht op me-time, zo belangrijk.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.