Een Greep Uit Mijn Make-Up Collectie

De dagen van mijn beautyblog zijn al een hele tijd voorbij. Mijn make-up collectie is tijdens mijn vorige verhuizing, toen ik ging samenwonen, behoorlijk teruggeschroefd. Tassen vol heb ik weg gemikt met spullen die ik niet meer gebruikte of al tijden niet meer had aangeraakt. Ik heb nog geprobeerd het weg te geven of te doneren, maar niemand reageerde, dus is het de container in gegaan. Mijn collectie is nog steeds niet klein, maar niet meer zo belachelijk groot. Tijd om eens wat spullen door te lopen, want heb gave spullen en ook nog een aantal dingen waarvan ik geen idee heb waarom ik het niet weg gooi.

Mijn Naked palette, ik heb er twee, maar dit is toch wel de gouden ouwe. Pigment is nog steeds zo goed als toen ik hem net kocht dus hij gaat ook nog steeds geen kant op. Zit er wel aan te denken om binnenkort een nieuwe te halen, misschien de Naked Cherry, die vind ik er ook zo gaaf uit zien. Maar deze kan ik niet weg doen en wil ik niet weg doen. Wat ik destijds ook heb moeten ondernemen om deze te bemachtigen, hij gaat geen kant op.

Mijn favoriete Blush is van NYX, dit is ondertussen al de derde die ik heb gekocht. Het is de kleur Pinky en er zitten kleine glitters in. Gezien mijn lichte huid is deze kleur perfect voor mij. Het pigment is behoorlijk dus ik moet er zeker voorzichtig mee zijn. Hij is nog altijd te krijgen en ik zal hem ook blijven kopen zo lang het kan. Sowieso vind ik NYX een goed merk.

Het duurste wat ik ooit heb gekocht is volgens mij mijn Dior NudeSkin Bronzer. De verpakking vind ik nog steeds super mooi en de bronzer is subtiel genoeg voor mijn lichte huid. Er zit een kleine shimmer in, niet iets wat iedereen fijn vindt, voor mijn huid werkt het blijkbaar. Wel wil ik hem weer iets vaker gaan gebruiken, anders is het ook zo zonde van het geld geweest.

Nog steeds vind ik ze er prachtig uit zien, de Rouge Volupte lipsticks van YSL. Wederom iets waar ik vele te veel geld voor neer heb gelegd, maar wel veel van heb gebruikt. Het was voor mij destijds het ultieme luxe cadeautje naar mijzelf. Nog steeds vind ik het de beste verpakking van een product die ik heb gezien. Mij heb je al half binnen met een mooie verpakking.

En dan nog iets waarvan ik niet weet waarom ik het niet gewoon weg gooi. Hij is helemaal kapot maar de Cindy Lou-Manizer van The Balm is zo’n ongelooflijk mooie shimmer blush dat ik hem nog steeds niet weggegooid heb. Ik heb nog genoeg andere mooie kleuren, dus een vervanging hoeft niet direct, maar als ik hem tegen zou komen, dan gaat hij zeker weer mee. Blijft jammer dat ik hem op de grond heb laten vallen.

Gelukkig heb ik nog wel de Mary Lou-Manizer, één van de beste highlighters voor mij. Genoeg pigment, maar niet over the top. Ja, dat staat soms mooi, maar is niks voor mij. Een andere gouwe-ouwe highlighter die nog altijd een klassieker is, is Soft & Gentle Mineralize Skinfinish van MAC. Beide heb ik al heel lang en een klein deukje in gemaakt. Beide zijn prachtig en één van de beste die ik ooit gevonden heb, echte klassiekers.

Wie herinnert zich nog de tijd dat alles ineens in regenboog kleuren was en dan vooral de highlighter? En het stomme is, dat deze nog best oké is ook. Super poederig, maar prima mee te werken. Toch heb ik hem nu meer als leuk hebbedingetje die de boel opleukt dan dat ik hem nog gebruik.

De Hoola bronzer van Benefit, wie deze nog niet geprobeerd heeft die mist echt wat. Dit is mijn tweede doosje en ik zal hem ook blijven kopen als het weer moet. Voor mij is hij vrij snel donker, dus ik moet best rustig aan doen, maar het blijft een mooie matte kleur. Misschien dat ik de volgende keer wel voor Hoola Light ga om te proberen, maar tot die tijd doet deze prima zijn werk.

Als het om mijn beest bijzondere palette gaat, dan is dat Moondust van Urban Decay. Deze glitters zijn zo ongelooflijk mooi en ik gebruik ze heel erg graag bij bijzondere gelegenheden. Ze hebben wel wat hulp van primers nodig om goed te blijven zitten, maar dat doen ze dan ook echt. Urban Decay blijf ik dan ook een super goed merk vinden, vooral als het om paletten gaat. Naast dat hij er gewoon geweldig uit ziet, werken de kleuren ook nog eens prachtig.

De meest mooie nude lipstick die ik heb is van L’oreal, nummer 640 Erotique. Een tijdje was iedereen helemaal gek op de no lipstick-lipstick look. Dus dat het lijkt alsof je geen kleurtje draagt, maar dat toch doet. Ik vond toen deze kleur en ben er nog steeds gek op.

En ik dacht destijds wel wat L’oreal lipsticks te kunnen inslaan en er zou toch vast wel eens een gelegenheid voorbij komen dat een gouden lipstick zou kunnen werken? Uhm… nee! En toch heeft hij een verhuizing overleefd. Een verhuizing waarin ik ruim 80% van mijn make-up collectie heb weggegooid en dit heeft het op wonderbaarlijke wijze overleefd en ook nu zal ik hem blijven bewaren. Voorlopig tenminste.

Waar het op neer komt is dat mijn collectie bestaat uit een gedeelte wat ik super vaak gebruik, een aantal dingen die ik te gaaf vind om weg te doen en een klein aantal dingen waarvan ik niet goed snap waarom ik het nog steeds bewaar. Dit was een kleine greep van producten uit alle drie die categorieën, gewoon omdat ik een keer weer zin had om iets over make-up te schrijven. Het blijft toch leuk.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.