De Zelf-Isolatie Verveling

Het zijn rare tijden en dat is iets wat ik maar blijf herhalen, ikzelf heb vorige week ook in zelfisolatie gezeten en jezelf vermaken is na een paar dagen nog niet zo gemakkelijk. Op gegeven moment heb je wel genoeg Netflix gezien en in ieder geval ik kreeg heel erg de drang om wat te doen, ondanks dat ik ziek was. Dus ik dacht, voor de mensen die in dezelfde positie zitten als ik, deel ik een lijstje van dingen die ik gedaan heb om mijzelf te vermaken.

Kasten opruimen
Ook omdat wij hopen over 2 maanden te gaan verhuizen (owh echt, hopelijk gaat dat door!), heb ik alvast alle kasten in het huis doorgelopen en alles weer opgeruimd en veel oude shit weggegooid. Twee tassen aan troep heb ik in de container kunnen gooien. Waar ik heel erg voor ben is om alleen maar spullen mee te nemen naar het nieuwe huis die daar ook een plek gaan krijgen, niet nog eens alles daar uit te hoeven zoeken. Heb zelfs de koelkast volledig uitgezocht en dingen weggegooid die er net wat te lang lagen.

Nieuwe podcasts luisteren
Als ik wat doe in huis, dan moet ik wat op de achtergrond aan hebben staan. Op dit moment is dat vaak een podcast. Er zijn zoveel verschillende te vinden over bijna alle interesses die er zijn. Ikzelf luistere vaak naar ‘A Conversation With’ van Philip Defranco, ‘The Joe Rogan Experience’ van Joe Rogan en ‘Radio 33 200% Music’ van mijn broer en waar ik zelf ook al twee keer te gast ben geweest. Een podcast duurt vaak best wel een tijd, variërend van een halfuur tot soms wel 2,5 uur.

Nieuwe hobby vinden
Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind om te doen, maar vaak te weinig tijd voor heb (en maak) om te doen. Nou, zelf isolatie is de perfecte tijd om hier weer eens mee bezig te gaan. Onder andere aquarel verven, het verven van miniaturen, gamen en wat ik nu aan het doen ben, werken aan mijn blog. Ik vind het heerlijk om hier mee bezig te zijn en even mijn gedachten uit te zetten.

Boek lezen en film kijken
Of je nou Neflix, Amazon Prime, Disney + of Videoland hebt, er zijn vast nog wel films, series of comedyshows die je zou willen zien. Nu is de tijd. Daarnaast heb ik nog best wel een stapel boeken liggen die ik graag zou willen lezen maar nooit de tijd voor nam, wederom, daar heb ik nu dus tijd voor.

Huishouden op orde
Wij werken allebei dus het is vaak in het weekend of in de avond even snel wat aan het huishouden doen, maar als we eerlijk zijn, zijn dat ook de momenten dat we graag even willen rusten en ontstressen. Nu heb ik daar ook de tijd voor kunnen maken en is alles weer op en top te maken en te houden. Dat voelt ergens ook wel heel erg goed, dat alles weer even op de rit is en we weer van voor af aan kunnen beginnen.

Knuffelen met de katjes
Wij zijn gek op onze huisdieren en nu we wat extra tijd met ze kunnen doorbrengen maken zij daar ook gretig gebruik van. Ze liggen de hele tijd bij ons in de buurt en vragen veel aandacht. Ik kan dat zeker waarderen, had er namelijk niet aan moeten denken om nu alleen thuis te zijn. Het feit dat er nog wat leven om mij heen is, al liggen ze de halve tijd te pitten, is fijn. Ik denk dat huisdieren veel mensen een comfortabel gevoel geven, of zelfs nog vast kunnen houden aan soort van een routine als bijvoorbeeld de hond uitgelaten moet worden. Dus als je huisdieren hebt, geef ook hen wat extra aandacht.

Sporten in huis
Ik heb de enorme mazzel dat wij op zolder al een behoorlijke home gym aan het bouwen zijn, maar ook met normale objecten in huis kan je al snel een heerlijke workout hebben. Er zijn genoeg instructiefilmpjes online en op YouTube te vinden. Zelf merk ik ook dat ik ineens veel minder beweging krijg dan ik gewend ben. De gym is dicht en als je thuis zit loop je een heel stuk minder. We moeten allemaal ons best doen om gezond te blijven en sporten of bewegen hoort daar bij. We zitten nog niet volledig in Lockdown terwijl ik dit schrijf, dus we mogen nog buiten wandelingen maken. Doe dit ook als het kan en je daarbij minimaal 1,5 meter afstand kan houden van andere mensen.

We leven in rare tijden en het voelt raar om ons maar te moeten vermaken terwijl er genoeg beroepen zijn die op dit moment bezig zijn om ons te kunnen blijven voorzien van de meest essentiële zaken zoals boodschappen en zorg. Dat voelt heel raar, maar door ons sociaal te isoleren doen wij ons deel in het zorgen dat dit virus niet verder verspreid.

Mensen, stay save, blijf thuis als het kan en houd anderen ook veilig.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *