9 Standaard Lockdown-Dingen die ik gedaan heb

We hebben ons allemaal moeten leren vermaken op andere manieren dan wat we voorheen gewend waren. Ook ik heb tijdens quarantaine veel dingen gedaan waar ik voorheen de tijd niet voor nam of ook nooit had gedacht wat ik zou kunnen doen. En gezien ik van de lijstjes ben, heb ik ze op een rij gezet.

Wandelen.
Als ik iets meer ben gaan doen is het wandelen. Om toch een beetje frisse lucht te krijgen was het wel belangrijk om toch dagelijks naar buiten te gaan. Gelukkig woon ik in een omgeving waar ik binnen een paar meter in de natuur loop en niet al te veel mensen tegen kom. Wonen op het platteland heeft wel bewezen erg fijn te zijn in deze tijd.

Bananabread.
Geen idee wie in 2020 de PR deed voor bananabread, maar het leek er op alsof iedereen en z’n moeder er wel één gebakken heeft. Ook ik was uiteindelijk te nieuwsgierig, vooral toen ik er achter kwam dat ik daadwerkelijk alle ingrediënten al in huis had. Het was opzich wel lekker en niet al te veel werk, maar om het nou elke maand te maken, nee.

Puzzels.
Ja, ook ik moest er aan geloven. Een puzzle maken van 1000 stukjes. Dat was nog best een hele opgave. De puzzle heb ik van mijn moeder gekregen, die had hem ook al eerder gemaakt. Ze waren volgens mij niet aan te slepen toen we voor het eerst allemaal thuis kwamen te zitten.

Woordzoekers.
Als iets mij kalmeert als ik stress ervaar of te druk ben in mijn eigen hoofd, dan zijn het wel woordzoekers. Gewoon zoeken naar woorden en afstrepen, ik kan er uren mee bezig zijn en de tijd vliegt dan voorbij. Dit deed ik al voor corona en op een aantal plekken in huis liggen dus ook boekjes, zodat ik er altijd ééntje in de buurt heb als het nodig is.

Uitgebreid koken.
Door het thuiswerken had ik meer tijd om door de weeks uitgebreid te koken. Normaal gesproken bewaarde ik dat voor het weekend, want als ik na het werk thuis kwam had ik geen zin om nog eens lang in de keuken te staan, of lang te wachten op het avondeten. Nog nooit had ik een stoofpot gemaakt bijvoorbeeld. Nu maak ik ze geregeld. Grappige is dan wel weer dat degene die tot nu toe het beste is gelukt degene was die ik zonder recept heb gemaakt.

Films en Series.
En gelukkig hebben we voor de verveling ook nog altijd de streaming diensten. Wij hebben zelf Netflix en Amazon Prime. En ja, ook ik ben onder andere The Queens Gambit gekeken, zoals volgens mij ook een heleboel andere mensen die zich thuis moesten vermaken.

Thuiswerken.
Ook voor mij was er geen ontkomen aan, thuiswerken. Gelukkig had ik thuis al een goed plekje en mijn werk heeft er ook voor gezorgd dat wij qua apparatuur niets te kort kwamen. De vergaderingen zijn online en er zijn collega’s die ik sinds midden maart misschien maar één keer heb gezien. Ik mis de interactie en af en toe even dom bijpraten bij het koffiezetapparaat. Natuurlijk ben ik blij dat wij überhaupt de optie hebben om veilig thuis ons werk te kunnen blijven doen, maar na zoveel maanden komen de muren toch wel op mij af.

Thuis sporten.
Ook nu mogen we niet naar de sportschool. Dit is de 2e keer de sportschool volledig dicht moest. Ergens snap ik het, want je moet contactmomenten verminderen, maar aan de andere kant vind ik het ook erg belangrijk om je gezondheid op peil te houden en velen van ons hebben daar de sportschool bij nodig. Ik heb gelukkig een home gym waar ik terecht kan voor mijn workouts en merk dan maar weer eens hoe goed het is om te bewegen en het fijne gevoel wat je er aan overhoudt.

Zwembad in de achtertuin.
Afgelopen zomer zaten wij druk in een verhuizing, toch hadden we er wel zin in om weer op het strand te gaan liggen, maar gezien wij beide in een risicogroep zitten leek het ons niet slim om een meningte mensen op te zoeken. Daarom heb ik meteen een groot zwembad gekocht toen die in de winkels kwamen. We hebben er veelvuldig gebruik van gemaakt en ook nu kijk ik al weer uit naar het weer om hem neer te zetten in de tuin, want ik gok nog steeds niet dat we binnen een paar maanden weer naar ‘normaal’ zijn.

Ik ben altijd al een enorme huismus geweest, als ik ergens niet perse heen wilde of hoefde, bleef ik liever thuis. Maar nu ik dus constant aan huis gekluisterd zit en weinig mensen echt face to face spreek kom ik er wel achter dat ik het mis. Toch heb ik mij ook prima vermaakt en heb ik mij kunnen richten op dingen waar ik zin aan heb, omdat daar nu ineens de tijd voor is. Mijn reistijd naar het werk is weggevallen, geen hoge benzinekosten en geen verjaardagen waar ik helemaal geen zin aan had.

Aan de ene kant is er veel veranderd, maar aan de andere kant ook heel weinig. Daarnaast heeft het mij de kans gegeven om veel dingen te doen waar ik voor al dit nooit aan zou hebben gedacht.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *