8 Dingen waar wij niet op besparen

Als het om financiën gaat en in het speciaal over sparen dan is het heel moeilijk om iedereen tevreden te stellen. Het is nou eenmaal zo dat er niemand in dezelfde geld situatie zit als jijzelf. Er is niemand met het exact zelfde inkomen, vaste lasten en andere uitgaven. We hebben onze eigen meningen over waar we wel en vooral niet op willen besparen. Iemand vertellen waar ze op kunnen of zouden moeten besparen is soms handig en ik heb het er ook graag over. Echter is het vandaag even andersom. Ik ben zeer bewust met onze financiën bezig, maar af en toe smijt ik het ook heerlijk over de balk. Ik heb die luxe en snap dat een ander dat niet kan hebben. Vandaag dus een lijstje van dingen waar ik weiger op te besparen (omdat ik dat kan).

Cadeautjes voor onszelf en elkaar.
In het begin spraken we nog wel eens een budget af voor verjaardag en kerstcadeautjes, maar omdat we er zo vaak overheen gingen hebben we het zo gelaten. Als ik hem iets gaafs wil geven ga ik niet moeilijk doen over een paar tientjes extra, vooral niet als ik zeker weet dat hij het graag wil hebben. Datzelfde doet hij ook voor mij. Daarnaast halen we af en toe ook een cadeautje voor onszelf, ook dat moet kunnen. Ik ben zeker bereid veel te sparen, maar ik weiger mijzelf en mijn man alles te ontzeggen. Het is niet zo dat ik elke maand mijn rekening plunder en ik denk ook zeker wel na over elke uitgave die ik doe, maar af en toe dat ene ding halen wat al een tijdje op mijn wishlist stond, dat moet kunnen, Vooral als het financieel uit kan.

Bioscoop.
Op dit moment is het er voor ons nog even niet bij, omdat wij nog liever het zekere voor het onzekere nemen, maar voorheen gingen wij graag naar de bioscoop als er een gave film kwam die we wilden zien. We maken er dan altijd een avondje uit van. Nemen dus ook niet zelf drinken en snaai mee, nee we verdienen het met ons drukke leven ook om soms een avondje uit te zijn. Er zitten jaren tussen dat we amper gaan en soms zitten we maandelijks in de bios. Een gave film is een gave film en we hebben het dan naar onze zin. Ook gaan wij vaak naar de luxere/grotere bioscoop dan degene in onze woonplaats.

Toiletpapier.
Niet dat er belachelijk veel prijsverschil in zit, maar ik weiger, serieus WEIGER om toiletpapier te gebruiken wat al uit elkaar valt in je handen of als het ook maar een druppetje vocht raakt. Ik kan daar niet tegen en weiger er mee te leven. Toiletpapier moet goed zijn en dan is het maar een euro meer, boeien.

Het welzijn van onze katten.
Ze krijgen niet het goedkoopste voer (waar het hoofdingrediënt een vulstof van is), de kattenbakvulling is van goede kwaliteit, want oef… ze kunnen soms best stinken en ze krijgen het natvoer en de snoepjes die ze lekker vinden en die een goede voedingswaarde hebben. Ik weiger ze goedkope troep te geven want naar mijn mening is het mijn taak om ze goed te verzorgen en goed eten te geven. Het is niet dat wij ze het duurste van het duurste geven, maar we letten wel op de voedingswaarde van wat onze katten krijgen.

Verzorging.
Haarverzorging, shampoo, conditioner, huidverzorging, scheermesjes… noem maar op. Ik ben hierin nogal merk vast. Dit werkt voor mij het beste. Dat het niet de goedkoopste spullen zijn, dat is dan maar zo. Ik houd echter wel religieus de aanbiedingen bij van de winkels waar ik het haal, dus mijn shampoo en conditioner koop ik bijvoorbeeld altijd tijdens de 1+1 gratis actie. The Body Shop strooit sowieso altijd met kortingen en de drogist heeft ook altijd wel acties. Zo kan je besparen terwijl je niet bespaart op de A-merken die je fijn vindt.

Hobby’s.
We hebben een aantal hobby’s waar we graag mee bezig zijn, dus als we daarvoor wat nieuws willen halen, dan moet dat ook gewoon kunnen. Ik ben een groot voorstander van naast je drukke leven er een hobby op na te houden waar je rust in vindt, om dat tegen te houden doordat je zo nodig geld wil besparen komt er bij ons niet in. Natuurlijk gaan we verstandig om met deze uitgaven, maar het belemmert niks.

ComicCon.
Al jaren gingen wij 2 keer per jaar naar Dutch ComicCon in de Jaarbeurs in Utrecht. In het begin ging ik nog wel eens heen met een budget in mijn hoofd, dat heb ik echter al snel achter mij gelaten. Er zijn daar veel spullen te vinden die je normaal gesproken niet tegenkomt en om iets gaafs te laten liggen omdat het qua budget niet uit kan, dat wil ik niet. Het grappige is juist dat sinds ik het budget heb laten varen ik niet meer met tassen vol thuis kom, ik denk nog altijd goed na en gun mijzelf soms wat extra’s. Meestal is dit ook het moment dat ik weer een nieuwe editie van de stripboeken haal die ik spaar.

Dagje weg met mijn moeder.
Jaren geleden was het traditie dat ik samen met mijn moeder er een hele dag op uit ging. We gingen bijvoorbeeld een dagje naar de sauna of lieten flink wat behandelingen bij de schoonheidsspecialiste doen. Het was onze dag samen en ik genoot er altijd enorm van. Toen mijn moeder ernstig ziek werd hield dit jaarlijkse uitje helaas op. Omdat de gezondheid het weer toe laat hebben we het weer opgepakt en gaan we er zelfs samen vaker op uit, dit jaar natuurlijk helaas weer niet, maar ik kijk uit naar het moment dat het wel weer kan.

Op je geld letten vind ik belangrijk. Het niet uitgeven aan onbenullige dingen en goed nadenken voor je geld uitgeeft vind ik vanzelfsprekend, maar ik weiger om sober te leven om een paar euro extra te kunnen sparen. Ja, sparen is groot doel, maar leuk leven is dat ook. Mijn man en ik hebben jarenlang elk dubbeltje moeten omdraaien, dus nu we het financieel wat ruimer hebben willen we daar ook op gepaste wijze van kunnen genieten. Spullen zijn niet alles natuurlijk, maar ervaringen zijn dat vaak wel. Genieten vind ik een groot onderdeel van het leven en dat doen we allemaal op andere manieren.

Zijn er dingen waar jij weigert op te besparen?

2 reacties op “8 Dingen waar wij niet op besparen

  1. Ik bespaar vooral niet op duurzamere/eerlijke keuzes. Hoeft ook niet, omdat heel veel duurzamere keuzes juist ook goedkoper uitpakken. Namelijk: zelf maken of niet kopen, haha! Dat balanceert de boel lekker uit. Bijvoorbeeld bij kleding. Doordat ik weinig koop en veelal tweedehands, kan ik soms investeren in een duurzaam en eerlijkgemaakt droomstuk waar ik ook qua principes helemaal achter kan staan.

  2. Eigelijk op alles wat ik in mijn lijf steek op erop smeer : dus gezonde voeding en verzorging. Kattenverzorging idem dito. Wasmiddel komt ik ook altijd terug op de A-merken (let hierbij ook wel op acties). Voor basiskledij zoals een winterjas en goed stevig schoeisel wil ik ook meer spenderen, of heb ik toch een ruimer budget in mijn hoofd bij de zoektocht ernaar. Ook vegan eiwitpoeder heb ik helaas een voorkeur voor een merk dat duurder uitkomt dan de meeste andere varianten, maar het is en beter van samenstelling en beter van smaak dus ik heb het er wel voor over 🙂 Leuk om uw lijstje te lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *