5 Dingen Die Ik Raar Vind Aan Ons Nieuwe Huis

Laatst had ik al een lijstje gemaakt met dingen die ik enorm gaaf vond in ons nieuwe huis (klik HIER), toch heeft dit huis ook zijn eigenaardigheden. Dingen die ik vreemd vind of zelfs helemaal niks. Elk huis heeft natuurlijk wel dingen die niet helemaal naar je smaak zijn in het begin, net zoals dit huis. En ik dacht…. Laat ik die dingen ook eens op een rij zetten.

Misschien zat het er al in, is hier vroeger eens ingebroken of was de vorige bewoner paranoïde dat er ingebroken zou worden en is dat de reden waarom dit huis echt in elke hoek beveiligd is. Zo heeft de voordeur alleen al 3 sloten en 2 haken (bovenste kan ik wel bij, yay!), oftewel: daar komt niemand doorheen. Zo zijn er meer ramen en deuren die extra sloten hebben dan ik nodig vind in ons dorp en zelfs ramen waar een stang voor hangt zodat er geen mens doorheen kan. Ik vind het in ieder geval zwaar overdreven. (Vlak nadat ik dit stukje had geschreven kwam ik erachter dat de vorige bewoner een politieagent is, dat verklaart een heleboel, maar maakt het niet minder overdreven).

We hebben best veel ramen die open kunnen en op veel van deze ramen zitten haken. Heerlijk veilig. Echter zit de bovenste haak vaak op een hoogte waar ik niet bij kan. Niet zelf snel een raam open kunnen zetten zonder een krukje te moeten zoeken of op een stoel moeten gaan staan vind ik vreemd en behoorlijk irritant worden ondertussen. Ik ben niet bepaald klein (maar ook niet heel lang), maar het feit dat ik er gewoon echt niet bij kan blijf ik een vreemd geval vinden.

Wat we duidelijk gemerkt hebben tijdens het verhuizen was dat dit een huis was van een DIY-er die maar gewoon wat aangeklooid heeft en achja… het werkte, dus het zal wel goed zijn. Overal waren doe het zelf oplossingen voor gevonden waar geen expert naar gekeken heeft volgens mij. Op het eerste gezicht is het niet te zien, maar als je in hoekjes gaat kijken is niks echt netjes opgelost of weggewerkt. Wij hebben al een aantal dingen veranderd en verbeterd en dus ook wat veiliger gemaakt. Hoe hier de afgelopen jaren geen brand is uitgebroken is mij een raadsel.

En dan nu eentje met wat wij niet goed hebben gedaan en waar ik nu best wel een hekel aan heb. Onze slaapkamer had wit behang, dus wij dachten dat het gemakkelijk over te verven zou zijn in een donkere kleur. Nou, dit behang slurpte alle verf op en het bleek na 4 lagen nog steeds onmogelijk om streeploos te verven. Wat we hadden moeten doen is het behang weghalen en de muur verven, maar gezien we al 3 potten verf erin hadden zitten hebben we het voorlopig maar even zo gelaten. Later in het jaar gaan we nog kijken wat we er mee gaan doen. We zijn er toch alleen maar in het donker, dus erg opvallend is het niet, maar leuk was anders. Owhja en nu heeft één van de katten besloten dat dit behang haar nieuwe krabpaal is, ondanks dat ze er 5(!) heeft.

 En dan nog iets raars uit de buurt. Als de container aan de weg moet dan wij deden wij dat vaak de avond van tevoren al en als we thuis kwamen van het werk namen wij hem weer mee en waren dan vaak één van de eerste. Hier in de wijk zet iedereen ze pas op de dag zelf neer en zodra de wagen is geweest hebben de meeste buren binnen 10 minuten (geen geintje) de container al weer bij hun eigen huis staan. Als wij hem pas ophalen als wij thuiskomen of klaar zijn met ons werk zijn wij echt één van de laatste. Ik heb niet het idee dat wij er op aangekeken worden, maar het maakt wel dat ik hem ook snel weg haal.

Het zijn kleine dingen en ondertussen ben ik aan het meeste ook wel gewend, maar in het begin vond ik het echt vreemd. Het enige wat ik echt nog vervelend blijf vinden zijn de ramen. Voorlopig zijn deze kozijnen nog prima, niks op aan te merken, maar uiteindelijk zullen er wel kunststof kozijnen in komen en dan wil ik echt wel dat dit veranderd en dat ik een ram open kan zetten zonder een krukje hoeven te pakken. De bedrading en algehele veiligheid van dit huis hebben we gelukkig al aan kunnen passen.

In alle eerlijkheid, hoe langer we hier wonen hoe meer ik van dit huis ga houden, ja het heeft wat aanpassingen nodig, maar dat maakt het nu niet een minder geweldig huis. I love it here!

Eén reactie op “5 Dingen Die Ik Raar Vind Aan Ons Nieuwe Huis

  1. Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Zo hebben wij ook inderdaad wat eigenaardigheden maar die zijn we stukje bij beetje aan het verhelpen. Fijn zo’n timmerman als man in huis 😉

    En dat krukje herken ik wel, kan niet bij de bovenste planken zonder haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.