20 Dingen Waar Ik Blij Van Word

We zitten tegenwoordig in onzekere tijden, het Corona Virus verspreid zich op een behoorlijk tempo nu ook door Europa. Nu ben ik niet heel bang aangelegd en maak ik mij ook geen zorgen om mijzelf, maar wel mom de mensen om mij heen. Ik woon in een wijk met veel oudere mensen en zelfs het verjaardagsfeestje van mijn oma die 95 is geworden kon niet doorgaan. En ja, daar kan ik een flink potje over gaan klagen, maar misschien is het goed om in de ze tijd van zoveel negativiteit in het nieuws om eens de focus te leggen op de dingen die wel goed gaan en waar ik over het algemeen gewoon blij van ben geworden. Weet je, gewoon wat positiviteit de wereld in flikkeren…

1. We hebben vorig jaar een huis gekocht en over ongeveer 2 maanden kunnen we er in, hele grote YAY! We hebben een super goede deal gesloten (daarom heeft het ook een jaar geduurd voordat we er in konden) en zijn we financieel heel verantwoordelijk bezig geweest.

2. De tripjes naar Ikea blijven super leuk en we hebben verder de lijst met nieuwe meubels voor het huis al zo goed als voor elkaar. Ik ben heel blij dat we zoveel voorbereiding al hebben getroffen en straks niet meer als het zo ver is alles nog uit moeten zoeken. We zijn voorbereid en weten ook wat het gaat kosten en dat we genoeg op de rekening hebben staan om het te bekostigen.

3. We gaan super met onze spaarrekening, geld voor een geheel nieuwe inboedel staat er in ieder geval op en als het goed is kunnen we ook al beginnen met het bouwen van onze home gym. Het is een ‘misschien’ omdat een verhuizing toch altijd nog kosten met zich mee kan brengen die je niet had verwacht.

4. Dat wij zoveel hebben kunnen sparen in anderhalf jaar blijft gaaf. En dat terwijl we nog best wat financiële tegenvallers hebben gehad. Zo moest er onder andere een nieuwe auto komen en ging mijn telefoon stuk.

5. Gelukkig hebben we de afgelopen paar maanden ook 2 financiele meevallers gehad, wat onze spaarrekening zeker dat beetje extra heeft gegeven.

6. Het afvallen (wat ik ook documenteer op Buckle Up! Fitness) gaat super goed, een paar mijlpalen heb ik al gehaald en ik word hoe langer hoe fanatieker.

7. Een aantal maanden geleden ben ik van baan veranderd, het is een van de beste keuzes van vorig jaar geweest als het om mijn mentale gesteldheid gaat. Soms is zo’n keuze niet gemakkelijk, maar ik heb geen moment spijt gehad van deze keuze. Als ik er aan terug denk… en ook in welke mentale staat ik toen zat. Wat een positieve verandering heb ik doorgemaakt.

8. Ik probeer nieuwe dingen, zoals laatst een avond roeien in een sloep met mijn schoonzus. Zij doet normaal gesproken met haar team mee aan wedstrijden en het trainen was weer begonnen. Ze had gevraagd of ik het leuk vond om een keertje mee te gaan. Ja hoor! Echter had ik totaal niet door dat het om 7 uur ’s avonds in het donker zou zijn en dat een training zomaar 2 uur kan duren. Die dag regende het ook nog heel veel, training ging gewoon door. Het had alle aspecten waarbij ik normaliter afhaak, toch ben ik gegaan en daar ben ik blij mee. Nieuwe dingen proberen is leuk.

9. Nu het weer beter wordt willen de katten weer vaker naar buiten en ze zo rond zien rennen door de tuin blijft een leuk gezicht. Ze zitten weer achter vliegjes aan en hun vriendjes uit de wijk komen ook weer kijken.

10. Laatst heb ik meegedaan aan mijn allereerste Crossfit wedstrijd en dat was een van de gaafste dingen op sportgebied die ik ooit heb meegemaakt. En ik ben niet eens laatste geworden van Nederland (of nouja, degene die zich opgegeven hadden) en dat terwijl ik een rookie ben.

11. Het is niet meer donker als ik naar mijn werk rijd en als ik thuis kom. Eindelijk worden de dagen weer langer. Het betere weer zou er ook weer aan komen, ze gaven het aan als weer waarbij we weer op het terras konden zitten. Nu betekent dat vooral voor mij dat de achterdeur weer open kan en meer genieten van de zon.

12. Er is dit jaar nog geen enkele werkdag voorbij gegaan dat ik niet in de pauze buiten heb gewandeld, door weer en wind (en veel regen). Dat is zeker iets wat ik wil gaan volhouden, zoveel mogelijk wandelen in de pauze waar mogelijk. Die extra beweging is essentieel om mijn verbranding op peil te houden en tot nu toe gaat dat fantastisch.

13. Het lukt steeds beter om een goede nachtrust te pakken en niet meer elke nacht meerdere keren wakker te worden om niks. Uitgerust rondlopen is geweldig. Ook heb ik geen koffie meer nodig om mij wakker te maken in de ochtend. Dat is ook al een grote win.

14. Laatst hadden wij een preventief medisch onderzoek op het werk, ik heb allerlei testen ondergaan en op één ding na was alles helemaal goed, of was ik er al druk mee bezig (mijn gewicht). Dat is ook wel eens leuk om te horen. Ondertussen heb ik ook al een bezoekje gebracht aan de opticien en heb ik mijn bril uitgezocht. Jup, ik mag de hele dag door een bril gaan dragen.

15. Laatst werd ik super goed geholpen door de klantenservice van Bol.com en de dag erna had ik ineens een ‘brownie box’ in de bus. Geen idee waar ik het aan te danken had, maar dit vond ik zo lief.

16. Altijd geroepen dat ik geen sieraden mens ben. Nu draag ik sinds een jaar een horloge (fitbit), sinds het geregistreerd partnerschap een ring en ter sport-motivatie een ketting met een mini kettlebell. Alles went blijkbaar.

17. Nooit heb ik iets van American Football begrepen, maar sinds ik nu een aantal keer heb meegekeken begin ik het te snappen en ook nog leuk te vinden. Het is in het begin best wel ingewikkeld qua regels, maar na een aantal keren kijken en daarnaast veel vragen stellen werd het mij al snel duidelijk. We kijken dan niet de NFL maar de XFL, dat loopt allemaal net wat sneller door en hebben wat extra leuke regeltjes.

18. Stoppen met de pil heeft ondertussen al best wel wat veranderingen met zich mee gebracht, Wat ik vooral merk is dat ik minder ‘hormonaal’ ben en positiever in het leven sta, wat nooit verkeerd is volgens mij.

19. Met sparen waren wij al super goed bezig, maar echt financieel inzicht hadden we niet echt. Laatst hebben we alles eens op een rij gezet en gezien waar ons geld nou eigenlijk heen gaat. Daarnaast ook kijken waar wij eventueel op kunnen besparen, dat hebben wij daarna ook gedaan.

20. In het midden van het hele Corona of Covid-19 crisis, hoe je het ook maar wil noemen. Is mijn oma toch maar mooi 95 geworden. Helaas kon haar feestje niet doorgaan, maar wat een gave leeftijd. Ze vermaakt zich nog altijd prima en is in redelijk goede gezondheid voor iemand van 95. Ik hoop dat het in de familie zit om zo gezond een mooie leeftijd te bereiken.

Gewoon even een simpel lijstje van dingen waar ik de afgelopen tijd best wel vrolijk en blij van ben geworden. Soms is het ook goed om daar even bij stil te staan in plaats van alles wat niet goed gaat en laten we eerlijk zijn, het nieuws de laatste tijd is nou niet bepaald unicorns and rainbows. Volgens mij moet ik dit vaker gaan doen, een lijstje bijhouden van awesome shit.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.