10 dingen die ik gaaf vind aan ons nieuwe huis

Het is even stil geweest, maar we zijn verhuisd! We wonen hier nog niet zo lang, maar ik heb al heel snel favoriete plekjes en dingen die ik gewoon super gaaf vind. Mijn hele leven heb ik gewoond in tussenwoningen, of appartementen. Nu we een 2 onder 1 kap hebben met best veel eigen grond ben ik trots en wil ik het graag delen. Dit huis heeft zoveel dingen die ik nog nooit eerder heb gehad in een huis en ik met de dag word ik meer verliefd op het plekje dat wij hier hebben vergaard voor onszelf. Dus hier een lijst met 8 dingen die ik leuk vind aan ons huis.

Het raam in de woonkamer wat tot aan de grond komt. De katten zitten hier constant en kunnen heerlijk naar buiten kijken. Op dit moment houden wij ze nog binnen om te wennen voordat ze buiten mogen gaan verkennen en we kunnen merken dat zij het raam veelvuldig gebruiken. Zelf vind ik het ook heel gaaf staan, alleen ons hoekje van de straat heeft deze ramen.

De whirlpool in de badkamer. Ten eerste heb ik nog nooit in een huis gewoond waar een bad in zat, dus ik was er al heel blij mee. Ondertussen heb ik er al een aantal keren in liggen weken en elke keer ben ik er weer blij mee. Binnenkort ga ik een grote bestelling plaatsen bij Lush, want nu ik er overduidelijk gek op ben, wil ik graag de ervaring nog leuker maken.

De grote tuin. Het is een belachelijk grote tuin die er al helemaal goed in lag en waar wij vrij weinig tot niets aan hoefden te doen. Wij hebben bijna de hele dag de zon in de tuin, maar er is één hoekje waar tot aan het einde van de dag schaduw is. We kunnen dus altijd kiezen waar we willen zitten en we hebben daarnaast nog genoeg ruimte voor het tuinhuisje én een belachelijk groot zwembad wat we nu opgezet hebben.

De grote zolder. Op zolder hebben we nu mijn werkkamer ingericht, maar daarnaast is het ook de ruimte die onze ‘game room’ wordt. Als het weer zo ver is dat wij vrienden over de vloer kunnen hebben voor de spelletjes zondagen die wij altijd hadden, dan is die ruimte daar geschikt voor. De ruimte aan onze eettafel is wat beperkt, maar op zolder is er meer dan genoeg ruimte voor de mensen die langskomen. Ook hebben we daar onze oude tv neergezet, de consoles en een kast vol bordspellen.

De hoek in de woonkamer. Voor welke reden dan ook paste de hoekbank die wij gekozen hadden op de centimeter nauwkeurig in de hoek van de woonkamer. Het is een heerlijke hoek geworden om lekker op de bank te luieren en tv te kijken of zoals nu, terwijl ik dit typ, ik lig nu heerlijk in de hoek onderuit gezakt met een kat tegen mijn voeten aan. De hoek is perfect en het is mijn favoriete plekje in het huis geworden.

Verlengd hoekje in de keuken. Onze keuken is net bijster groot en uiteindelijk moet er zeker nog wel een verfje op en nieuwe kookplaat in, maar voorlopig kan het er mee door. Toch is het keukenblad doorgetrokken en is er daardoor een hoekje gekomen die mij blij maakt. Onder het keukenblad staat onze nieuwe old school vaatwasser. Daarboven de magnetron en dan het heerlijke hoekje. Ook qua verf vind ik dat we het leuk doorgetrokken hebben en toch ook het wit gehouden in de rest van de keuken.

Lichtinval in huis. Een groot gedeelte van onze voorgevel op de begane grond is raam, de lichtinval is werkelijk geweldig en maakt dat onze vrij donkere inrichting niet een donker hol is geworden. In de ochtend hebben wij de zon op de voorgevel staan, maar deze verdwijnt al snel naar de achterkant van het huis. Daardoor blijft het ook heerlijk koel in de woonkamer en de slaapkamer die wij ook aan de voorkant van het huis hebben

Grote garage. Nog nooit woonde ik in een huis met een garage, weer een eerste voor mij. Toch gaat er in onze garage geen auto geparkeerd worden. Die staan prima op de oprit.  De garage wordt onze home gym. Eentje die we al een tijdje (ook voor corona) aan het bouwen waren en voor aan het sparen zijn. Nu staat er nog wat spul in wat we moeten opruimen en een plekje geven, maar de ruimte is er al en ik vind het fantastisch.

Het hoekje in de badkamer. Het klinkt zo klein en onbenullig, maar het hoekje boven het toilet in de badkamer. Het is zo’n hoekje waar je eigenlijk niks mee kan, een dood hoekje. Toch vind ik het leuk om daar wat dingen neer te zetten en er wat leuks van te maken. Het is iets wat mij blij maakt en ik vind dat een huis dat moet doen. In elke ruimte een plekje hebben waar je blij van wordt.

Het platteland om de hoek. Vanuit onze slaapkamer zien wij het boerenland. (vooral gaaf als het weiland vol tulpen staat) We zitten echt aan de rand van het dorp en langs het boerenland. Voorlopig wordt dit nog niet volgebouwd, want ze bouwen juist aan de andere kant van het dorp uit (yay!). We hoeven maar een paar meter te lopen voor we aan de buitenweg zijn en langs de weilanden lopen. Bij het oude huis zaten we ook aan de rand, maar nu is het echt 1 bocht en we zijn het dorp uit.

Ik ben gek op ons nieuwe huis, we hebben een starterswoning waar wij alleen maar van hadden kunnen dromen, voor een prijs die wij niet voor mogelijk hadden gehouden. In een super mooie wijk, in een rustig dorp die alles heeft wat wij nodig hebben. We zitten aan het platteland en hebben naar ons idee echt de rust gevonden die wij zochten. Toch, als ik de eerstkomende 10/15 jaar niet meer hoef te verhuizen ben ik een blij mens.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.